Bábovka s jablky

V týdnu jsem dělala bábovku, aby bylo co na snídani a na svačinu. Ale pouze jeden den, protože se hned všechno pojedlo. Alespoň vím, že moje pečení mým mlsounem doma chutná :) Byla trochu tužší, jako vidíte na fotce, ale to proto, že byla šťavnatá z jablíček. Autor: Petra

Přidal:, 27.2.2018
Kategorie: Moučníky
Bábovka s jablky

Suroviny

500 gstrouhaných jablek
500 gpolohrubé mouky
200 gkrupicového cukru
1 bal.skořicový cukr
2 lžičkyjedlé sody
200 mloleje
2 ksvejce
100 mlmléka

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme všechny sypké suroviny (mouku, oba cukry a sodu), k nim přidáme jablka nastrouhaná na hrubém struhadle a vše nasucho promícháme, aby se jablka obalila sypkými přísadami.
  2. Přidáme olej, opět zamícháme, potom přilijeme vejce rozšlehaná v mléce a opět vše důkladně promícháme.
  3. Pokud je těsto hustější, přilijeme ještě trochu mléka. Nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Raději zvolit větší formu, protože těsta je hodně.
  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na 170 st. asi 50 minut.
  5. Zda je bábovka upečená testuji špejlí. Nakonec pocukrujeme moučkovým cukrem.