Bábovka s jablky

V týdnu jsem dělala bábovku, aby bylo co na snídani a na svačinu. Ale pouze jeden den, protože se hned všechno pojedlo. Alespoň vím, že moje pečení mým mlsounem doma chutná :) Byla trochu tužší, jako vidíte na fotce, ale to proto, že byla šťavnatá z jablíček. Autor: Petra

Přidal:, 27.2.2018
Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky
Recept Bábovka s jablky

Suroviny

500 gstrouhaných jablek
500 gpolohrubé mouky
200 gkrupicového cukru
1 bal.skořicový cukr
2 lžičkyjedlé sody
200 mloleje
2 ksvejce
100 mlmléka

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme všechny sypké suroviny (mouku, oba cukry a sodu), k nim přidáme jablka nastrouhaná na hrubém struhadle a vše nasucho promícháme, aby se jablka obalila sypkými přísadami.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Přidáme olej, opět zamícháme, potom přilijeme vejce rozšlehaná v mléce a opět vše důkladně promícháme.
  3. Pokud je těsto hustější, přilijeme ještě trochu mléka. Nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Raději zvolit větší formu, protože těsta je hodně.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na 170 st. asi 50 minut.
  5. Zda je bábovka upečená testuji špejlí. Nakonec pocukrujeme moučkovým cukrem.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.