Bábovka s jablky

Recept Bábovka s jablky

Přidal: , 27.2.2018

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

V týdnu jsem dělala bábovku, aby bylo co na snídani a na svačinu. Ale pouze jeden den, protože se hned všechno pojedlo. Alespoň vím, že moje pečení mým mlsounem doma chutná :) Byla trochu tužší, jako vidíte na fotce, ale to proto, že byla šťavnatá z jablíček. Autor: Petra

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 27.2.2018

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka

SUROVINY

500 gstrouhaných jablek
500 gpolohrubé mouky
200 gkrupicového cukru
1 bal.skořicový cukr
2 lžičkyjedlé sody
200 mloleje
2 ksvejce
100 mlmléka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do mísy dáme všechny sypké suroviny (mouku, oba cukry a sodu), k nim přidáme jablka nastrouhaná na hrubém struhadle a vše nasucho promícháme, aby se jablka obalila sypkými přísadami.
  2. Přidáme olej, opět zamícháme, potom přilijeme vejce rozšlehaná v mléce a opět vše důkladně promícháme.
  3. Pokud je těsto hustější, přilijeme ještě trochu mléka. Nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Raději zvolit větší formu, protože těsta je hodně.
  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na 170 st. asi 50 minut.
  5. Zda je bábovka upečená testuji špejlí. Nakonec pocukrujeme moučkovým cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit