NejRecept.cz Dezerty Bábovky Bábovka s vaječným likérem
Bábovka s vaječným likérem
Recept Bábovka s vaječným likérem
Janaha    ·   20.10.2017

Bábovka s vaječným likérem

Po Vánocích nám zůstal vaječný likér, tak co s ním ... no přece do bábovky s ním :) Ano já vím, Vánoce již byly dávno a už jsou za dveřmi další, ale likér zůstal beze změny, byl vynikající a tak šup s ním do sladkého dezertu. Autor: Janaha

Sdílet na Facebooku
Suroviny
4 ks
vejce
150 - 160 g
cukr krupice (jemný krystalový)
1 bal.
vanilkový cukr (20g)
200 ml
oleje
200 ml
vaječného likéru
260 g
polohrubé mouky
40 g
bramborového nebo kukuřičného škrobu
1 bal.
prášek do pečiva (12g)
máslo a hrubá mouka, kokos nebo strouhanka na vysypání formy
Postup receptu
Vytisknout
  1. Formu na bábovku vymažu pořádně nahrubo máslem a vysypu buď hrubou moukou, kokosem nebo strouhankou.
  2. Celá vejce s cukrem vyšleháme pořádně do pěny. Postupně zašleháme olej a vaječný likér a nakonec zašleháme mouku smíchanou se škrobem a práškem do pečiva.
  3. Těsto vyleji do nahrubo vymazané a vysypané formy a upeču. Já jsem pekla na cca 160 ° C asi 45 - 50 minut (řiďte se svojí troubou - každá trouba peče jinak).
  4. Bábovky se obecně doporučuje péct na nižší teplotě, než jiné piškotové těsta (asi o 20 - 30 ° C méně).
  5. Upečenou bábovku nechám po upečení ještě chvilku ve formě a až poté ji vyklopím.

Můj blog: Recepty z mojej kuchyne

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář