Bábovka z ledových kaštanů s čokoládovo-karamelovou polevou
Už dlouho jsem nepekla bábovku. Zavzpomínala jsem si na své dětství, když moje mamka pekla bábovku téměř každou neděli. Byl to náš oblíbený nedělní dezert po chutném obědě. Autor: Petra
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Těsto:
250 ghladké mouky
4 ksvejce
200 gcukr moučka
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.prášek do pečiva
3 ksčokoládové tyčinky Kaštany
1/2 hrnkuoleje
3/4 hrnkuvody
Poleva:
150 gcukr krupice
75 gmásla
150 gšlehačky 33%
150 ghořké čokolády
- V míse utřeme žloutky s oběma cukry, přidáme olej a vodu, pak vsypeme mouku s práškem do pečiva a potom přidáme nastrouhané čokolády Kaštany. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
- Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a upečeme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů přibližně 30 minut. Vychladlou bábovku vyklopíme, polijeme polevou a posypeme mletými vlašskými ořechy.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Nugátos kuglóf karamellás csokiöntettel.
Bábovku jsem dnes upekla,je krásně nadýchaná a vláčná. Nepekla jsem ji naposledy. :D
díky :)