NejRecept.cz Dezerty Bábovky Bábovka z ledových kaštanů s čokoládovo-karamelovou polevou
Bábovka z ledových kaštanů s čokoládovo-karamelovou polevou
Recept Bábovka z ledových kaštanů s čokoládovo-karamelovou polevou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Petra H Petra H    ·   1.4.2020

Bábovka z ledových kaštanů s čokoládovo-karamelovou polevou

Už dlouho jsem nepekla bábovku. Zavzpomínala jsem si na své dětství, když moje mamka pekla bábovku téměř každou neděli. Byl to náš oblíbený nedělní dezert po chutném obědě. Autor: Petra

45 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

250 g
hladké mouky
4 ks
vejce
200 g
cukr moučka
1 bal.
vanilkový cukr
1 bal.
prášek do pečiva
3 ks
čokoládové tyčinky Kaštany
1/2 hrnku
oleje
3/4 hrnku
vody

Poleva:

150 g
cukr krupice
75 g
másla
150 g
šlehačky 33%
150 g
hořké čokolády
Postup receptu
Vytisknout
  1. V míse utřeme žloutky s oběma cukry, přidáme olej a vodu, pak vsypeme mouku s práškem do pečiva a potom přidáme nastrouhané čokolády Kaštany. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  2. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a upečeme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů přibližně 30 minut. Vychladlou bábovku vyklopíme, polijeme polevou a posypeme mletými vlašskými ořechy.
  3. Poleva:
    Cukr zkaramelizujeme na pánvi do pěny, přidáme kousky změklého másla a nakonec nalijeme smetanu. Krátce promícháme a odstavíme z plotny. Vzniklým karamelem zalijeme kousky čokolády a vymícháme dohladka.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
brouceksylva    ·   27.10.2020   ·   Odpovědět   ·  

Bábovku jsem dnes upekla,je krásně nadýchaná a vláčná. Nepekla jsem ji naposledy. :D

NejLucka NejLucka    ·   29.10.2020   ·   Odpovědět   ·  

díky :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář