Banánové margot řezy

Další skvělý hrnkový recept, se kterým určitě nic nezkazíte. Vynikající těsto, banány v krému a samotný krém ze smetany na šlehání, zakysané smetany, vanilky a čokolády margot. Čokoládu margot tam nastrouháte a zamícháte i nakrájené banány. Už jen počkat, dokud celý zákusek ztuhne v lednici a můžete podávat. Přiznám se, že můj koláček dlouho v chladničce nevydržel, proto se při krájení trochu roztékal, ale vůbec nám to nevadilo. Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 11.4.2018
Kategorie: Moučníky
Banánové margot řezy

Suroviny

Těsto (hrnek = 250 ml):
2 hrnkyhladká mouka
1 hrnekcukr krupice
2 PLkakao
1 bal.prášek do pečiva
2 ksvejce
1/2 hrnkuolej
1 hrnekmléko
Krém:
400 mlsmetana ke šlehání
2 bal.ztužovač šlehačky
1 bal.vanilkový cukr
150 gmargot čokoláda
400 gzakysaná smetana
5 ksbanán
čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Přidáme hrnek mléka, olej a na závěr přimícháme smíchané sypké suroviny. Takto připravené těsto navrstvíme na plech, upečeme těsto. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20 minut.
  2. Smetanu na šlehání vyšleháme s vanilkou a ztužovačem do tuhé pěny, přidáme zakysanou smetanu, jemně promícháme, přidáme nastrouhanou margot čokoládu, nakrájený banán a promícháme. Pokud se vám krém zdá málo sladký, přidejte moučkový cukr. Záleží na chuti každého z nás.
  3. Krém navrstvíme na vychladlé těsto, pěkně uhladíme, ozdobíme strouhanou čokoládou a odložíme do chladničky.