Banánové řezy s vanilkovým krémem

Nejlepší krémové řezy plněné s banány v mléčném krému. Lahodná pochoutka. Vše spolu promícháme v misce a navrstvíme na upečené těsto, které je lahodné a křehké díky máslu. Na vrch jsem vyšlehala ještě šlehačku, ale dala jsem ji pouze v tenké vrstvě, krém je už dost jemný a lahodný. Autor: Triniti

Přidal:, 15.2.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Recept Banánové řezy s vanilkovým krémem

Suroviny

Těsto:
300 gpolohrubá mouka
200 gmáslo
2 lžícekr. cukr
½ lžičkysůl
2 lžícestudená voda
Krém:
500 mlplnotučné mléko
2 ksvejce
150 gkr. cukr
100 ghladká mouka
2 bal.vanilkový cukr
Dále budeme potřebovat:
3 ksbanán
500 mlsmetana ke šlehání
1 bal.Smeta-fix
čokoláda na strouhání

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na přípravu těsta smícháme a vypracujeme hladkou hmotu, kterou si necháme minimálně půl hodinu odstát v lednici. Plech o velikosti 20x30 cm vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto si vybereme z ledničky, rozválíme na požadovanou velikost plechu na pečení.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů asi 20 minut.
  3. Vajíčka si vymícháme s kr. a vanilkovým cukrem, přidáme mléko a vaříme na mírném ohni dokud se cukru nerozpustí. Když se nám cukr rozpustil, postupně přidáváme mouku a stále mícháme, aby se nevytvářely hrudky. Když máme hustou hmotu, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Smetanu ke šlehání spolu se Smeta-fixem si vyšleháme (1/3 šlehačky si oddělíme do jiné misky), přidáme do ní nakrájené banány a spolu promícháme. (Banány můžeme pokapat citrónovou šťávou, tak nám nezhnědnou). 2/3 šlehačky s banány vmícháme do vychladlé směsi, kterou jsme si uvařili.
  5. Pořádně promícháme a navrstvíme na upečené těsto.Tip: Jahodový džem bez chemie
  6. Zbylou šlehačku, kterou jsme si oddělili navrstvíme na krém a pěkně uhladíme.
  7. Posypeme strouhanou čokoládou a dáme do lednice pořádně vychladit. Nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!