Bláznivé těsto na francouzské bagety

Těsto z jogurtu je nadýchané, jemné a zároveň i na povrchu křupavé. Vynikající francouzské bagety.

Přidal:, 24.1.2016
Kategorie: Veky a bagety, Dezerty, Moučníky, Pečivo
Recept Bláznivé těsto na francouzské bagety

Suroviny

500 mlhorké mléko
30 gčerstvé droždí
1 lžičkakr. cukr
1 lžícehladká mouka
400 mlbílý jogurt
2 ksžloutky
100 mlolej
1 lžičkasůl
1,3 kgpolohrubá mouka

Postup přípravy

  1. 250 ml mléka ohřejeme, přidáme lžičku cukru, mouky a čerstvé droždí. Necháme vzejít kvásek.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. V druhé misce prosejeme mouku, přidáme olej, zbylé vychladlé mléko, žloutky, jogurt a kvásek. Zpracujeme lepkavé hladké těsto, které z každé strany potřeme olejem a odložíme do lednice na 4 hodiny, ale nejlepší je těsto nechat odpočívat celou noc.
  3. Potom těsto na mírně pomoučeném vále zpracujeme na bagetky, které přendáme na papírem vyložený plech na pečení. Vrch baget ozdobíme podle vlastní fantazie ostrým nožem /můžete i posypat semínky, ale nemusíte/.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Necháte chvíli kynout a pak pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů do zlata.
  5. Z těsta můžete připravit i různé záviny/závitky, buchty, housky nebo rohlíky.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.

Zdroj: Coolinarika