NejRecept.cz Pečivo Veky a bagety Bláznivé těsto na francouzské bagety
Bláznivé těsto na francouzské bagety
Recept Bláznivé těsto na francouzské bagety
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   24.1.2016

Bláznivé těsto na francouzské bagety

Těsto z jogurtu je nadýchané, jemné a zároveň i na povrchu křupavé. Vynikající francouzské bagety.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 ml
horké mléko
30 g
čerstvé droždí
1 lžička
kr. cukr
1 lžíce
hladká mouka
400 ml
bílý jogurt
2 ks
žloutky
100 ml
olej
1 lžička
sůl
1,3 kg
polohrubá mouka
Postup receptu
Vytisknout
  1. 250 ml mléka ohřejeme, přidáme lžičku cukru, mouky a čerstvé droždí. Necháme vzejít kvásek.
  2. V druhé misce prosejeme mouku, přidáme olej, zbylé vychladlé mléko, žloutky, jogurt a kvásek. Zpracujeme lepkavé hladké těsto, které z každé strany potřeme olejem a odložíme do lednice na 4 hodiny, ale nejlepší je těsto nechat odpočívat celou noc.
  3. Potom těsto na mírně pomoučeném vále zpracujeme na bagetky, které přendáme na papírem vyložený plech na pečení. Vrch baget ozdobíme podle vlastní fantazie ostrým nožem /můžete i posypat semínky, ale nemusíte/.
  4. Necháte chvíli kynout a pak pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů do zlata.
  5. Z těsta můžete připravit i různé záviny/závitky, buchty, housky nebo rohlíky.

Zdroj: Coolinarika

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář