Bohatý tvarohový koláč s kokosem

Už dříve jsem měla chuť na tvarohový koláč. Moje volba padla na tento, který mi připomíná starou dobrou klasiku - strouhaný tvarohový. V této kokosové verzi je mnohem chutnější. Koláč je velmi šťavnatý a vrchní těsto je křupavé. Autor: Adkas

Přidal:, 23.9.2019
Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Bohatý tvarohový koláč s kokosem

Suroviny

Těsto:
250 gpolohrubá mouka
120 gmáslo
100 gmoučkový cukr
1 PLvepřové sádlo
1 ksžloutek
3 PLzakysaná smetana
1,5 PLkakao
1/2 lžičkyprášek do pečiva
Tvarohová vrstva:
1 kgtvaroh
100 gmáslo
5 ksvejce
200 gmoučkový cukr
250 mlkokosové mléko
100 gkokos
2 PLpolohrubá mouka
1 PLkukuřičný šroub
1-5 PLkokosový likér

Postup přípravy

  1. Suroviny na těsto vypracujeme do kuličky, rozdělíme na polovinu a odložíme na minimálně 2 hodiny do mrazáku.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, střídavě přidáváme tvaroh a vajíčka. Za každým vajíčkem dobře vyšleháme, přidáme kokosové mléko (případně můžete použít i kokosovou šlehačku) a likér. Nakonec přimícháme prosátou mouku smíchanou s kokosem a solamylem.
  3. Připravíme si plech o velikosti 22x33 cm, dno vymažeme máslem a uložíme i papír na pečení. Nastrouháme jednu kuličku těsta a vylijeme tvarohovou náplň. Nastrouháme druhou kuličku těsta a dáme péct.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 160 stupňů 60-70 minut. Po uplynutí času troubu vypneme, pootevřeme dvířka a koláč necháme dnu v troubě vychladnout.
  5. Po úplném vychladnutí koláč přeložíme do ledničky a krájíme až po důkladném zchlazení.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce

Můj blog: Adkas