NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Bohatý tvarohový koláč s kokosem
Bohatý tvarohový koláč s kokosem
Recept Bohatý tvarohový koláč s kokosem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: adkas

Už dříve jsem měla chuť na tvarohový koláč. Moje volba padla na tento, který mi připomíná starou dobrou klasiku - strouhaný tvarohový. V této kokosové verzi je mnohem chutnější. Koláč je velmi šťavnatý a vrchní těsto je křupavé. Autor: Adkas

adkas adkas    ·   23.9.2019

Bohatý tvarohový koláč s kokosem

Už dříve jsem měla chuť na tvarohový koláč. Moje volba padla na tento, který mi připomíná starou dobrou klasiku - strouhaný tvarohový. V této kokosové verzi je mnohem chutnější. Koláč je velmi šťavnatý a vrchní těsto je křupavé. Autor: Adkas

35 min
Čas přípravy
70 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

250 g
polohrubá mouka
120 g
máslo
100 g
moučkový cukr
1 PL
vepřové sádlo
1 ks
žloutek
3 PL
zakysaná smetana
1,5 PL
kakao
1/2 lžičky
prášek do pečiva

Tvarohová vrstva:

1 kg
tvaroh
100 g
máslo
5 ks
vejce
200 g
moučkový cukr
250 ml
kokosové mléko
100 g
kokos
2 PL
polohrubá mouka
1 PL
kukuřičný šroub
1-5 PL
kokosový likér
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
70 min
Čas vaření
  1. Suroviny na těsto vypracujeme do kuličky, rozdělíme na polovinu a odložíme na minimálně 2 hodiny do mrazáku.
  2. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, střídavě přidáváme tvaroh a vajíčka. Za každým vajíčkem dobře vyšleháme, přidáme kokosové mléko (případně můžete použít i kokosovou šlehačku) a likér. Nakonec přimícháme prosátou mouku smíchanou s kokosem a solamylem.
  3. Připravíme si plech o velikosti 22x33 cm, dno vymažeme máslem a uložíme i papír na pečení. Nastrouháme jednu kuličku těsta a vylijeme tvarohovou náplň. Nastrouháme druhou kuličku těsta a dáme péct.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 160 stupňů 60-70 minut. Po uplynutí času troubu vypneme, pootevřeme dvířka a koláč necháme dnu v troubě vychladnout.
  5. Po úplném vychladnutí koláč přeložíme do ledničky a krájíme až po důkladném zchlazení.

Můj blog: Adkas

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář