Borůvkový kynutý koláč na velký plech

Pokud jste fanouškem kynutých koláčů, doporučuji Vám vyzkoušet tento. Je plný ovoce a samozřejmě ovoce můžete zaměnit podle sezónnosti :) Autor: Reny Naty A.

Přidal:, 17.7.2019
Kategorie: Koláče, Buchty, Dezerty, Borůvky, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Borůvkový kynutý koláč na velký plech

Suroviny

Těsto:
400 gpolohrubá mouka
20 gčerstvé droždí
1 ksvejce
50 grozpuštěné máslo
špetkasůl
50 gcukr
250 mlmléko
dle chutiovoce
Drobenka:
50 gkr. cukr
50 gmáslo
80 ghrubá nebo polohrubá mouka

Postup přípravy

  1. Ze surovin na těsto vypracujeme kuličku (těsto je trochu řidší než na buchty, ale nevadí, takto to má být). Necháme kynout asi hodinu na teplém místě.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Připravíme si plech, který vymažeme olejem a dobře pomoučenýma rukama těsto rozmačkáme po plechu.
  3. Bohatě posypeme ovocem a vrch posypeme drobenkou. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 20 minut.Tip: Jahodový džem bez chemie

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL