Borůvkový kynutý koláč na velký plech

Přidal: Reny Naty A., 17.7.2019
Kategorie: Koláče, Dezerty, Buchty, Sladká jídla, Borůvky, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Pokud jste fanouškem kynutých koláčů, doporučuji Vám vyzkoušet tento. Je plný ovoce a samozřejmě ovoce můžete zaměnit podle sezónnosti :) Autor: Reny Naty A.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Reny Naty A., 17.7.2019
Kategorie: Koláče, Dezerty, Buchty, Sladká jídla, Borůvky, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Těsto:
400 gpolohrubá mouka
20 gčerstvé droždí
1 ksvejce
50 grozpuštěné máslo
špetkasůl
50 gcukr
250 mlmléko
dle chutiovoce
Drobenka:
50 gkr. cukr
50 gmáslo
80 ghrubá nebo polohrubá mouka
- Ze surovin na těsto vypracujeme kuličku (těsto je trochu řidší než na buchty, ale nevadí, takto to má být). Necháme kynout asi hodinu na teplém místě.
- Připravíme si plech, který vymažeme olejem a dobře pomoučenýma rukama těsto rozmačkáme po plechu.
- Bohatě posypeme ovocem a vrch posypeme drobenkou. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 20 minut.
Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL
KOMENTÁŘE K RECEPTU