Borůvkový kynutý koláč na velký plech

Recept Borůvkový kynutý koláč na velký plech

Přidal: , 17.7.2019

Kategorie: Koláče, Buchty, Dezerty, Podle ovoce, Borůvky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pokud jste fanouškem kynutých koláčů, doporučuji Vám vyzkoušet tento. Je plný ovoce a samozřejmě ovoce můžete zaměnit podle sezónnosti :) Autor: Reny Naty A.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 17.7.2019

Kategorie: Koláče, Buchty, Dezerty, Podle ovoce, Borůvky

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

400 gpolohrubá mouka
20 gčerstvé droždí
1 ksvejce
50 grozpuštěné máslo
špetkasůl
50 gcukr
250 mlmléko
dle chutiovoce

Drobenka:

50 gkr. cukr
50 gmáslo
80 ghrubá nebo polohrubá mouka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ze surovin na těsto vypracujeme kuličku (těsto je trochu řidší než na buchty, ale nevadí, takto to má být). Necháme kynout asi hodinu na teplém místě.
  2. Připravíme si plech, který vymažeme olejem a dobře pomoučenýma rukama těsto rozmačkáme po plechu.
  3. Bohatě posypeme ovocem a vrch posypeme drobenkou. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 20 minut.

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit