Božský babiččin smetanový koláček, který je neuvěřitelně jednoduchý

Recept Božský babiččin smetanový koláček, který je neuvěřitelně jednoduchý

Přidal: Jaja79, 26.5.2017

Kategorie: Moučníky, Dezerty

FOTO OD VÁS
Recept Božský babiččin smetanový koláček, který je neuvěřitelně jednoduchýRecept Božský babiččin smetanový koláček, který je neuvěřitelně jednoduchýRecept Božský babiččin smetanový koláček, který je neuvěřitelně jednoduchý
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jednoduchý recept, který zvládne připravit i začátečnice v pečení. Doporučuji ho každému, kdo nemá rád přeslazené dezerty, po kterých musí vypít sklenici vody, aby mu přešla sladká chuť z úst níže :) Samozřejmě, kdo má rád sladší, může přidat více cukru, ale nedoporučuji. Takto jak to je v receptu, je to úplně top. Ne nadarmo byly babičky super pekařky a kuchařky. Toto je recept starý a tradiční, proto si ho uložte, aby vydržel další desetiletí. Autor: Jaja

FOTO OD VÁS
Recept Božský babiččin smetanový koláček, který je neuvěřitelně jednoduchýRecept Božský babiččin smetanový koláček, který je neuvěřitelně jednoduchýRecept Božský babiččin smetanový koláček, který je neuvěřitelně jednoduchý
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Jaja79, 26.5.2017

Kategorie: Moučníky, Dezerty

SUROVINY

Na těsto:

400 ghladké mouky
200 gmásla nebo margarínu
150 gmoučkového cukru
špetkasoli
2-3 lžícemléka
1 ksvejce

Na krém:

600 mlzakysané smetany
2 bal.vanilkového pudinku
150 gkr. cukru
500 mlmléka
1 kscitron - kůra i šťáva

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Hladkou mouku prosejeme do misky, přidáme na kostičky nakrájené máslo pokojové teploty (můžete máslo zaměnit za margarín, ale s máslem je to mnohem chutnější), přidáme i moučkový cukr, špetku soli, vajíčko a zpracujeme hladkou kuličku těsta. Pokud je nutné, přidáme i 2-3 lžíce mléka. Záleží na velikosti vajíčka a na tom, jak je těsto po vypracování tuhé. Mělo by se dát pěkně válet, nemělo by se trhat.
  2. Zpracované těsto zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně půl hodinu.
  3. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, který zakryjeme potravinářskou fólií a odložíme bokem vychladnout. Po vychladnutí přidáme zakysanou smetanu a šťávu (i kůru pro chuť) z jednoho citronu.
  4. Těsto vyjmeme z chladničky a rozdělíme ho na polovinu. Jednu polovinu rozválíme na velikost plechu (20x30 cm), přendáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a rovnoměrně rozetřeme smetanový krém. Zakryjeme ho druhou polovinou těsta a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  5. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca půl hodinu, ale sledujeme.
  6. Necháme vychladnout a vrch posypeme moučkovým cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU

Hmmm, no neviem ale vzhľadom na celkom dosť nizke cesto, by som povedala ze si pýta kypriaci prášok. Inak plnka vynikajuca

31.3.2022, NejLucka (administrátor) odpovědět00

kypřicí prášek není nutný.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit