Bramboráčky naplněné kuřecím soté

Bramboráčky a v nich vynikající kuřecí soté. Určitě máte rádi bramboráčky. Já je například připravuji s česnekem, bez něj by to nebylo ono, ale znám lidi, který do těsta česnek prostě nepřidávají. Samozřejmě nesmí chybět ani majoránka. Na talíři tyto placky naplním kuřecím soté a hlavní chod je na světě. Skvělé jídlo, které vás zasytí. Autor: Triniti

Přidal:, 10.7.2018
Kategorie: Kuřecí, Bramboráky, Brambory, Maso, Oběd, Přílohy
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Bramboráčky naplněné kuřecím soté

Suroviny

Placky:
1 kgbrambory
2 ksvejce
100 ghladká mouka
4 stroužkyčesnek
1/2 lžičkypepř
1 lžičkamajoránka
1/2 lžícesůl
Soté:
500 gkuřecí prsa
1 kscibule
1 lžičkasůl
1 lžičkavegeta
1 lžičkasojová omáčka
1 lžíceplnotučná hořčice
1 lžícekečup
3 lžícerajčatová šťáva
1 konzervasterilované žampiony
1/2 lžičkapepř
100 gtvrdý sýr

Postup přípravy

  1. Bramboráčky připravíme klasickým způsobem. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, pepř, majoránku, vajíčka, prolisovaný česnek, hladkou mouku a vše pořádně promícháme. Těsto by mělo být hustší, ale zase ne zcela husté, aby nebyly placky příliš tuhé.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Na pánvi orestujeme cibuli, přidáme nakrájené kuřecí prsa, osolíme, přidáme vegetu, sójovku, hořčici, kečup, houby a rajčatovou šťávu. Dusíme doměkka.
  3. Bramboráky naplníme na talíři kuřecím soté a vrch posypeme strouhaným sýrem. Dobrou chuť.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce