NejRecept.cz Přílohy Brambory Bramboráky Bramboráky podle mého tradičního receptu. Do těsta přidávám zakysanou smetanu a jsou dokonalé.
Bramboráky podle mého tradičního receptu. Do těsta přidávám zakysanou smetanu a jsou dokonalé.
Bramboráky podle mého tradičního receptu. Do těsta přidávám zakysanou smetanu a jsou dokonalé.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   24.2.2024

Bramboráky podle mého tradičního receptu. Do těsta přidávám zakysanou smetanu a jsou dokonalé.

Bramboráky patří mezi oblíbené pokrmy. Nedávno jsem je připravovala k večeři a byly tak lahodné, že jsme si je užívali více než obvykle, možná i proto, že jsem je již nějakou dobu nepřipravovala. Při smažení jsem se pokusila použít méně oleje, aby nebyly tak tučné. Mému manželovi nejvíce chutnají s kefírem, zatímco já dávám přednost pouze s trochou zakysané smetany.

15 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny
6 ks
brambory
1 ks
vejce
2 lžíce
mouka
150 g
zakysaná smetana
podle chuti
pepř
podle chuti
kopr nebo potržlenová nať
podle chuti
sůl
na smažení
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na hrubém struhadle nastrouháme brambory a osolíme je podle chuti.
  2. Zakysanou smetanu vmícháme do brambor. Poté rozšleháme vejce s moukou a tuto směs spojíme s nastrouhanými brambory.
  3. Olej si rozpálíme na pánvi a poté na něm z obou stran do zlatova opečeme bramborové placky.
  4. Servírujeme s lžící zakysané smetany a posypeme koprem nebo petrželí. Přejeme si dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Salena    ·   2.3.2024   ·   Odpovědět   ·  

Výborné..

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář