NejRecept.cz Přílohy Brambory Bramboráky Bramboráky podle mého tradičního receptu. Do těsta přidávám zakysanou smetanu a jsou dokonalé.
Bramboráky podle mého tradičního receptu. Do těsta přidávám zakysanou smetanu a jsou dokonalé.
Bramboráky podle mého tradičního receptu. Do těsta přidávám zakysanou smetanu a jsou dokonalé.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lacusin

Bramboráky patří mezi oblíbené pokrmy. Nedávno jsem je připravovala k večeři a byly tak lahodné, že jsme si je užívali více než obvykle, možná i proto, že jsem je již nějakou dobu nepřipravovala. Při smažení jsem se pokusila použít méně oleje, aby nebyly tak tučné. Mému manželovi nejvíce chutnají s kefírem, zatímco já dávám přednost pouze s trochou zakysané smetany.

Lacusin Lacusin    ·   24.2.2024

Bramboráky podle mého tradičního receptu. Do těsta přidávám zakysanou smetanu a jsou dokonalé.

Bramboráky patří mezi oblíbené pokrmy. Nedávno jsem je připravovala k večeři a byly tak lahodné, že jsme si je užívali více než obvykle, možná i proto, že jsem je již nějakou dobu nepřipravovala. Při smažení jsem se pokusila použít méně oleje, aby nebyly tak tučné. Mému manželovi nejvíce chutnají s kefírem, zatímco já dávám přednost pouze s trochou zakysané smetany.

15 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny
6 ks
brambory
1 ks
vejce
2 lžíce
mouka
150 g
zakysaná smetana
podle chuti
pepř
podle chuti
kopr nebo potržlenová nať
podle chuti
sůl
na smažení
olej
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
  1. Na hrubém struhadle nastrouháme brambory a osolíme je podle chuti.
  2. Zakysanou smetanu vmícháme do brambor. Poté rozšleháme vejce s moukou a tuto směs spojíme s nastrouhanými brambory.
  3. Olej si rozpálíme na pánvi a poté na něm z obou stran do zlatova opečeme bramborové placky.
  4. Servírujeme s lžící zakysané smetany a posypeme koprem nebo petrželí. Přejeme si dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Salena    ·   2.3.2024   ·   Odpovědět   ·  

Výborné..

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář