Bramborová buchta/bác

Ja to jedla poprvé u mého manžela u babičky. Mňam! Autor: Reny Naty A.

Přidal:, 26.4.2016
Kategorie: Buchty, Dezerty, Hlavní jídla
Recept Bramborová buchta/bác

Suroviny

500 gpolohrubá mouka
2 lžičkysůl
podle chutimajoránka
2 ksvejce
podle chutipepř
1 bal.kvasnice
3 ksbrambory
500 mlvlažné mléko
paličkačesnek
kousekměkkého salámu nebo uzeného

Postup přípravy

  1. Do vlažného mléka rozdrobit kvasnice a posypat 1 malou lžičkou kr. cukru a přiklopit. Nechat cca 10-15 minut vykynout.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  2. Kousek měkkého salámu nebo uzeného, jak kdo má rád (může se také vynechat) osmahneme na malém množství tuku. Všechny suroviny smícháme spolu a necháme hodinu kynout (brambory nastrouháme na struhadle). Přidáme i osmažený salám spolu s tukem.
  3. Do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče vylijeme a opět necháme cca 20 minut dokynout.Tip: Vajíčková tlačenka - krok za krokem
  4. Mezi tím si rozehřejeme troubu na 180 st. a pak pečeme asi 40 minut - podle barvy.

Můj blog s Hankou: Pečení všeho druhu ORIGINAL