Bramborová buchta

Recept Bramborová buchta

Přidal: , 17.5.2016

Kategorie: Buchty, Dezerty, Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Dnes na oběd byla bramborová buchta. Autor: Lacusin

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 17.5.2016

Kategorie: Buchty, Dezerty, Chuťovky

SUROVINY

380 ghrubé mouky
20 gdroždí
380 mlmléka
špetkacukru
250 gsyrových brambor
1 ksvejce
1 PLmajoránky
6 stroužkůčesneku
dle chutisůl, pepř
2 ksšpekáčků
2 PLsádla na vymazání plechu

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Mléko ohřejeme na teplotu, kdy v něm ještě udržíme prst. Rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr a lžíci mouky. Zamícháme a necháme vzejít kvásek.
  2. Do kvásku přidáme mouku, najemno nastrouhané brambory, vejce, majoránku, prolisovaný česnek, sůl, pepř a pokrájené špekáčky.
  3. Necháme 1 hodinu vykynout.
  4. Na plech dáme sádlo a plech vložíme rozehřát do trouby. Po nahřátí vlijeme na plech těsto a dáme péct na 180 °C asi půl hodiny (do zezlátnutí).

Zdroj: Mamincinyrecepty

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit