NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Bramborová buchta
Bramborová buchta
Recept Bramborová buchta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   17.5.2016

Bramborová buchta

Dnes na oběd byla bramborová buchta. Autor: Lacusin

Suroviny
380 g
hrubé mouky
20 g
droždí
380 ml
mléka
špetka
cukru
250 g
syrových brambor
1 ks
vejce
1 PL
majoránky
6 stroužků
česneku
dle chuti
sůl, pepř
2 ks
špekáčků
2 PL
sádla na vymazání plechu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mléko ohřejeme na teplotu, kdy v něm ještě udržíme prst. Rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr a lžíci mouky. Zamícháme a necháme vzejít kvásek.
  2. Do kvásku přidáme mouku, najemno nastrouhané brambory, vejce, majoránku, prolisovaný česnek, sůl, pepř a pokrájené špekáčky.
  3. Necháme 1 hodinu vykynout.
  4. Na plech dáme sádlo a plech vložíme rozehřát do trouby. Po nahřátí vlijeme na plech těsto a dáme péct na 180 °C asi půl hodiny (do zezlátnutí).

Zdroj: Mamincinyrecepty

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář