Bramborová hnízda s houbami a česnekem ve smetanové omáčce
Bramborové hnízda s restovanými houbami s česnekem ve smetanové omáčce. Vynikající a originální.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
11 ksbrambory
50 mlmléko
100 ghouby
1 ksmrkev
3 kscibule
3 stroužkyčesnek
1 ksvejce
3 lžícezakysaná smetana
sůl, pepř
pažitka na ozdobu
- Brambory omyjeme a očistíme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory protlačíme, přidáme mléko, vaječný žloutek (můžeme přidat i celé vajíčko, pokud nemáme kde spotřebovat bílek). Z brambor tvarujeme malé kuličky na papírem vyložený plech na pečení a ve středu uděláme dírku - vytvarujeme hnízda.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů 15-20 minut. Po upečení hnízda ozdobíme smetanou a nasekanou pažitkou a podáváme.
Zdroj: Vk
KOMENTÁŘE K RECEPTU