Bramborové lokše - bandurníky

Recept Bramborové lokše - bandurníky

Přidal: , 23.8.2017

Kategorie: Bramboráky, Brambory, Oběd, Přílohy

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Někde se jmenují placky, někde bandurníky, někde pouze lokše, někde placky, no všude jinak ale všude chutnají stejně dobře. Brambory s moukou vypracujete, uděláte placky, které opékáte na suché pánvi nebo v tom lepším případě na plotně jak to dělávali naše babky a po upečení je potíráme rozpuštěným máslem. Autor: Marta M.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 23.8.2017

Kategorie: Bramboráky, Brambory, Oběd, Přílohy

SUROVINY

700 gbrambor
300 ghladké mouky
máslo na potírání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Brambory si uvaříme v osolené vodě, když jsou uvařené scedíme je a rozmačkáme. Necháme vychladnout. Přidáme hladkou mouku a vypracujeme hladké těsto.
  2. Z těsta uděláme váleček, který pokrájíme na 3 cm kousky. Každý kousek rozválíme na placku a z obou stran pečeme na suché pánvi nebo na plotně.
  3. Po upečení obě strany potíráme rozpuštěným máslem nebo vepřovým sádlem.
  4. Gramáž surovin není zcela přesná. Dělám to od oka a záleží i na kvalitě mouky. Některá saje více, některá méně a samozřejmě záleží i na bramborách.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit