Bramborové placky s česnekem a majoránkou

Tak něco tradičního :) Někdy je kuchyň našich starých mám nejlepší. Já nedělám bramboráky ve velkém množství oleje, smažím je v minimu sádla a tak nám chutnají nejvíce. Nemusí být dokřupava smažené, stačí, když jsou krásné zlatavé a k tomu ještě sklenici mléka a naše bříška mají oslavu.

Přidal:, 14.3.2018
Kategorie: Hlavní jídla, Přílohy
Bramborové placky s česnekem a majoránkou

Suroviny

5 ksvětších brambor
Asi 1 1/2 hrnkuhl. mouky
1 ksvejce
hlavičkacesneku
1 PLmajoránky
dle chutisůl

Postup přípravy

  1. Brambory ve slupce uvaříme v osolené vode do měkka.
  2. Teplé oloupeme, nastrouháme a přidáme, sůl, prolisovaný česnek, majoránku, vejce a mouku.
  3. Zaděláme v nelepivé testo, popřípade přidáme mouku. 
  4. Těsto vyválíme a vykrajujeme kola. Na panvice lehce potřené sádlem pečeme placky.

Zdroj: Vaření a pečení s láskou