Bramborové placky s česnekem a majoránkou

Přidal: NejLucka, 14.3.2018
Kategorie: Bramboráky, Brambory, Oběd, Přílohy
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Tak něco tradičního :) Někdy je kuchyň našich starých mám nejlepší. Já nedělám bramboráky ve velkém množství oleje, smažím je v minimu sádla a tak nám chutnají nejvíce. Nemusí být dokřupava smažené, stačí, když jsou krásné zlatavé a k tomu ještě sklenici mléka a naše bříška mají oslavu.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 14.3.2018
Kategorie: Bramboráky, Brambory, Oběd, Přílohy
SUROVINY
5 ksvětších brambor
Asi 1 1/2 hrnkuhl. mouky
1 ksvejce
hlavičkacesneku
1 PLmajoránky
dle chutisůl
- Brambory ve slupce uvaříme v osolené vode do měkka.
- Teplé oloupeme, nastrouháme a přidáme, sůl, prolisovaný česnek, majoránku, vejce a mouku.
- Zaděláme v nelepivé testo, popřípade přidáme mouku.
- Těsto vyválíme a vykrajujeme kola. Na panvice lehce potřené sádlem pečeme placky.
Zdroj: Vaření a pečení s láskou
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zemiakové placky s cesnakom a majoránom.
KOMENTÁŘE K RECEPTU