Bramborové tyčinky plněné sýrem

Bramborová kaše se dá využít na několik způsobů. Dokonce nejlepší je, pokud postojí den nebo dva, takže pokud vám zvýší z předešlého oběda, tak ji určitě nevyhazujte. Bramborové tyčinky si oblíbíte. Dají se naplnit různými surovinami, nejlepší jsou však s tvrdým sýrem, který se po vysmažení roztaje a dodá tyčinkám skvělou chuť.

Přidal:admin, 3.7.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky, Silvestr a Nový rok
Bramborové tyčinky plněné sýrem

Suroviny

5 ksvařené brambory
2 ksvejce
100 gstrouhanka
100 gtvrdý sýr
olej na smažení
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Brambory klasicky uvaříme, protlačíme na bramborovou kaši, osolíme a opepříme.
    Pořádně promícháme.
  2. Mokrýma rukama vytvarujeme z bramborové kaše placku, do středu uložíme pásek tvrdého sýra a bramborovou kaší ho zakryjeme. Dostaneme tyčinku, kterou obalíme v rozšlehaném vajíčku a následně ve strouhance.
  3. Smažíme na rozpáleném oleji z každé strany dozlatova.
  4. Po vysmažení tyčinky poklademe na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje a můžeme podávat.
  5. Podáváme se zakysanou smetanou, tatarskou omáčkou nebo tzatziky dresinkem.

Zdroj: Ok