Bramborové tyčinky plněné sýrem

Přidal: NejLucka, 3.7.2017
Kategorie: Silvestr a Nový rok, Sváteční pečení, Oběd, Část dne, Chuťovky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Bramborová kaše se dá využít na několik způsobů. Dokonce nejlepší je, pokud postojí den nebo dva, takže pokud vám zvýší z předešlého oběda, tak ji určitě nevyhazujte. Bramborové tyčinky si oblíbíte. Dají se naplnit různými surovinami, nejlepší jsou však s tvrdým sýrem, který se po vysmažení roztaje a dodá tyčinkám skvělou chuť.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 3.7.2017
Kategorie: Silvestr a Nový rok, Sváteční pečení, Oběd, Část dne, Chuťovky
SUROVINY
5 ksvařené brambory
2 ksvejce
100 gstrouhanka
100 gtvrdý sýr
olej na smažení
sůl, pepř
- Brambory klasicky uvaříme, protlačíme na bramborovou kaši, osolíme a opepříme.
Pořádně promícháme. - Mokrýma rukama vytvarujeme z bramborové kaše placku, do středu uložíme pásek tvrdého sýra a bramborovou kaší ho zakryjeme. Dostaneme tyčinku, kterou obalíme v rozšlehaném vajíčku a následně ve strouhance.
- Smažíme na rozpáleném oleji z každé strany dozlatova.
- Po vysmažení tyčinky poklademe na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje a můžeme podávat.
- Podáváme se zakysanou smetanou, tatarskou omáčkou nebo tzatziky dresinkem.
Zdroj: Ok
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zemiakové tyčinky plnené syrom.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Ziemniaczane paluszki nadziewane serem.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Mit Käse gefüllte Kartoffeltaschen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Sajttal töltött rántott burgonya.
KOMENTÁŘE K RECEPTU