NejRecept.cz Pečivo Chléb Bramborový chléb skoro bez práce
Bramborový chléb skoro bez práce
Recept Bramborový chléb skoro bez práce
Mineralka Mineralka    ·   14.5.2020

Bramborový chléb skoro bez práce

Postačí zamíchat v misce, vložit do trouby a už jen počkat, dokud se upeče. Je měkký i týden, ale to Vám asi nezůstane, protože ho spapá. Autor: Mineralka

35 min
Čas přípravy
75 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
hladká mouka
1 kostka
droždí
2 ks
středně velký uvařenou bramboru
3 lžičky
sůl
cca 350 ml
voda
dle chuti
semínky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do misky prosejeme mouku, uděláme důlek, do středu nalijeme 200 ml vlažné vody, přidáme droždí a počkáme asi 5 minut, dokud se nevytvoří kvásek.
  2. Přidáme nastrouhané brambory, sůl, semínky a začneme míchat. Postupně přiléváme vodu - přidáváme tolik, aby vzniklo jemné těsto, které se odlepuje od stěn misky. Na hnětení můžete použít i mixér s hnetícími háky. Nemusíte mísit dlouho, postačí, pokud je těsto kompaktní.
  3. Těsto necháme zakryté pod utěrkou kynout 15 minut. Z těsta vytvarujeme bochník, který přendáme do vymazané misky (já dala i pečící papír). Necháme další půl hodinu kynout a můžeme péct.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 250 stupňů 15 minut, potom teplotu stáhneme na 180 stupňů a pečeme dalších 60 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář