NejRecept.cz Pečivo Chléb Bramborový chléb skoro bez práce
Bramborový chléb skoro bez práce
Recept Bramborový chléb skoro bez práce
Foto: Mineralka

Postačí zamíchat v misce, vložit do trouby a už jen počkat, dokud se upeče. Je měkký i týden, ale to Vám asi nezůstane, protože ho spapá. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   14.5.2020

Bramborový chléb skoro bez práce

Postačí zamíchat v misce, vložit do trouby a už jen počkat, dokud se upeče. Je měkký i týden, ale to Vám asi nezůstane, protože ho spapá. Autor: Mineralka

35 min
Čas přípravy
75 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
hladká mouka
1 kostka
droždí
2 ks
středně velký uvařenou bramboru
3 lžičky
sůl
cca 350 ml
voda
dle chuti
semínky
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
75 min
Čas vaření
  1. Do misky prosejeme mouku, uděláme důlek, do středu nalijeme 200 ml vlažné vody, přidáme droždí a počkáme asi 5 minut, dokud se nevytvoří kvásek.
  2. Přidáme nastrouhané brambory, sůl, semínky a začneme míchat. Postupně přiléváme vodu - přidáváme tolik, aby vzniklo jemné těsto, které se odlepuje od stěn misky. Na hnětení můžete použít i mixér s hnetícími háky. Nemusíte mísit dlouho, postačí, pokud je těsto kompaktní.
  3. Těsto necháme zakryté pod utěrkou kynout 15 minut. Z těsta vytvarujeme bochník, který přendáme do vymazané misky (já dala i pečící papír). Necháme další půl hodinu kynout a můžeme péct.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 250 stupňů 15 minut, potom teplotu stáhneme na 180 stupňů a pečeme dalších 60 minut.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář