Bramborový chléb skoro bez práce

Recept Bramborový chléb skoro bez práce

Přidal: Mineralka, 14.5.2020

Kategorie: Chléb, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Postačí zamíchat v misce, vložit do trouby a už jen počkat, dokud se upeče. Je měkký i týden, ale to Vám asi nezůstane, protože ho spapá. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Mineralka, 14.5.2020

Kategorie: Chléb, Pečivo

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1 kghladká mouka
1 kostkadroždí
2 ksstředně velký uvařenou bramboru
3 lžičkysůl
cca 350 mlvoda
dle chutisemínky

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do misky prosejeme mouku, uděláme důlek, do středu nalijeme 200 ml vlažné vody, přidáme droždí a počkáme asi 5 minut, dokud se nevytvoří kvásek.
  2. Přidáme nastrouhané brambory, sůl, semínky a začneme míchat. Postupně přiléváme vodu - přidáváme tolik, aby vzniklo jemné těsto, které se odlepuje od stěn misky. Na hnětení můžete použít i mixér s hnetícími háky. Nemusíte mísit dlouho, postačí, pokud je těsto kompaktní.
  3. Těsto necháme zakryté pod utěrkou kynout 15 minut. Z těsta vytvarujeme bochník, který přendáme do vymazané misky (já dala i pečící papír). Necháme další půl hodinu kynout a můžeme péct.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 250 stupňů 15 minut, potom teplotu stáhneme na 180 stupňů a pečeme dalších 60 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit