Brambory na šlehačce

Nastrouhané brambory zapečené v troubě se sekanou a to vše zalité šlehačkou. Co řeknete na takovou kombinaci chutí? Nám doma každému chutnalo. Autor: Adddy

Přidal:, 16.9.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Přílohy, Brambory, Zapečené
Recept Brambory na šlehačce

Suroviny

1 kgsyrových brambor
4 plátkysekané
1 bal.šlehačka
sůl, vegeta, pepř
sádlo na vymazání misky

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouháme na hrubo.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  2. Vymažeme si zapékací misku a dáme do ní třetinu brambor, osolíme, ovegetujeme, opepříme, dáme další třetinu brambor a znovu sůl, vegeta, pepř.
  3. Poklademe plátky sekané a zakryjeme je zbytkem brambor.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  4. Dáme péct na 3/4h na 180 °C, poté zalijeme šlehačkou a dopečeme, až se objeví kůrčička. Dobrou chuť!