NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Brazilské koblihy s vanilkovým krémem
Brazilské koblihy s vanilkovým krémem
Recept Brazilské koblihy s vanilkovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Tento recept vznikl pravděpodobně v Německu, ale velmi populární je i v Brazílii. Vanilkový krém, který s nadýchaným těstem chutí fenomenálně. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   12.11.2015

Brazilské koblihy s vanilkovým krémem

Tento recept vznikl pravděpodobně v Německu, ale velmi populární je i v Brazílii. Vanilkový krém, který s nadýchaným těstem chutí fenomenálně. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

1 bal.
sušené droždí
1 šálek
teplé mléko
4 šálky
hladká mouka
3 lžíce
kr. cukr
3 lžíce
máslo
2 ks
žloutky
špetka
sůl
olej na smažení
moučkový cukr na posypání

Krém:

2 šálky
mléko
3 lžíce
kukuřičný škrob
4 ks
žloutky
1/2 šálku
kr. cukr
1 lžička
vanilková esence
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do teplého mléka přidáme kr. cukr a necháme ho rozpustit. Přidáme sušené droždí a necháme chvíli odstát, aby vznikl kvásek. Ostatní suché suroviny smícháme v misce, přidáme žloutky, máslo a vykynutý kvásek. Vše spolu důkladně vyhneteme a necháme na teplém místě kynout 20 minut.
  2. Vykynuté těsto dáme na pracovní desku a jemně ho rukama rozmačkáme na větší plát. Pomocí poháru vykrájíme kolečka, které necháme zakryté utěrkou kynout půl hodinu.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a smažíme je z obou stran do zlata. Upečené vyjmeme a uložíme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje.
  4. Do mléka přidáme škrob, žloutky a cukr. Uvaříme hustý pudink, který odstavíme, přimícháme vanilkovou esenci a necháme mírně vychladnout.
  5. Šišky překrojíme na polovinu a naplníme pudinkem. Vrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář