Broskve v mírně sladkém nálevu

Přidal: Emília Raganová, 21.6.2017
Kategorie: Zavařeniny, Podle ovoce, Broskve
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Dnes přišly na řadu broskve. Zavařovaly jsme. Nemohu říci, že byly ideální ... chuťově ano, ale neoddělovaly se od pecky a tak jsem musela zvolit jiný systém. Polovičku broskve jsem nakrájela na měsíčky, pak vybrala pecku a druhá polovina už byla celá .. A tak máme broskve na měsíčky jako přílohu a půlky ty používám na maso ... Koupila jsem 6 kg a naložila jsem 5 kusů 7 dl lahví a 14 kusů 3 dl lahví. Autor: Milka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Emília Raganová, 21.6.2017
Kategorie: Zavařeniny, Podle ovoce, Broskve
SUROVINY
6 kg broskve
voda
cukr
- Na 1 litr vody dávám 0,5 kg cukru. Nechám sevřít na mírném ohni a plním láhve až po vrch.
- Sterilizovala jsem tak, že když začala voda v hrnci vřít, vypnula jsem, nechala jsem tam láhve 10 minut, vybrala ven, obrátila víčky dolů, nechala 5 minut, otočila, přikryla utěrkou a nechala do druhého dne odpočívat.
- Pak jsem je oblékla a nyní už putují do spíže.
- Koupila jsem 6 kg a naložila jsem 5 kusů 7 dl lahví a 14 kusů 3 dl lahví.
KOMENTÁŘE K RECEPTU