Broskve v mírně sladkém nálevu

Dnes přišly na řadu broskve. Zavařovaly jsme. Nemohu říci, že byly ideální ... chuťově ano, ale neoddělovaly se od pecky a tak jsem musela zvolit jiný systém. Polovičku broskve jsem nakrájela na měsíčky, pak vybrala pecku a druhá polovina už byla celá .. A tak máme broskve na měsíčky jako přílohu a půlky ty používám na maso ... Koupila jsem 6 kg a naložila jsem 5 kusů 7 dl lahví a 14 kusů 3 dl lahví. Autor: Milka

Přidal:Emília Raganová, 21.6.2017
Kategorie: Zavařeniny
Broskve v mírně sladkém nálevu

Suroviny

6 kg broskve
voda
cukr

Postup přípravy

  1. Na 1 litr vody dávám 0,5 kg cukru. Nechám sevřít na mírném ohni a plním láhve až po vrch.
  2. Sterilizovala jsem tak, že když začala voda v hrnci vřít, vypnula jsem, nechala jsem tam láhve 10 minut, vybrala ven, obrátila víčky dolů, nechala 5 minut, otočila, přikryla utěrkou a nechala do druhého dne odpočívat.
  3. Pak jsem je oblékla a nyní už putují do spíže.
  4. Koupila jsem 6 kg a naložila jsem 5 kusů 7 dl lahví a 14 kusů 3 dl lahví.