Broskvový koncentrát na přípravu džusu

Za vlastnoručně natrhané broskve chtěli 20,-. No, prostě za takovou báječnou cenu by byl hřích si "trošku" nenatrhat, obzvlášť, když u nás na stromech kromě listí visí jen sem tam nějaká pavučina... Takže zavařuju a zavařuju a zavařuju... Kompoty, marmelády, přesnídávky a dřeně , to je taková klasika, ať už se jedná o jakékoliv ovoce. Tohle třeba poslouží jako inspirace, jak si ještě uchovat trochu léta na horší časy... Autor: Danka

Přidal:, 17.8.2018
Kategorie: Zavařeniny, Nápoje
Čas přípravy:
Čas vaření:
Broskvový koncentrát na přípravu džusu

Suroviny

zralé broskve
voda
cukr krystal
kyselina citronová

Postup přípravy

  1. Do velkého kastrolu nalít vodu cca do výšky 2 cm, nasypat na kousky nakrájené hodně zralé broskve i se slupkou, zakrýt pokličkou a dusit asi 10-15 minut, podle tvrdosti ovoce.
  2. Pak rozmixovat tyčovým mixerem, přepasírovat a na každý 1 l broskví přidat 180 g krystalu a 40 g kyseliny citronové.
  3. Převařit, horké nalít do sklenic, zavíčkovat a sterilovat, jak jste zvyklí. Já strkám do trouby vyhřáté na 250 stupňů, ztlumím na 180 a steriluju 20 minut.
  4. Hotové se ředí v poměru 1:1 s vodou.