NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Buchty plněné povidly
Buchty plněné povidly
Recept Buchty plněné povidly
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja

Nejlepší kynuté buchty. Nádivku můžete zvolit libovolnou - ořechy, povidla, marmeláda, mák, nutela, tvaroh, ... Co se týče chuti, mne velmi chutnaly. Já miluji povidly a ještě pokud použiji domácí, jako nyní, o to jsou ještě lepší. V receptu uvádím, že těsto rozdělíme na 12 částí, záleží však na velikosti buchtiček, takže rozdělte na tolik částí, jak veliké buchty chcete mít. Autor: Jaja

NejLucka NejLucka    ·   20.5.2015

Buchty plněné povidly

Nejlepší kynuté buchty. Nádivku můžete zvolit libovolnou - ořechy, povidla, marmeláda, mák, nutela, tvaroh, ... Co se týče chuti, mne velmi chutnaly. Já miluji povidly a ještě pokud použiji domácí, jako nyní, o to jsou ještě lepší. V receptu uvádím, že těsto rozdělíme na 12 částí, záleží však na velikosti buchtiček, takže rozdělte na tolik částí, jak veliké buchty chcete mít. Autor: Jaja

50 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

700 g
polohrubá mouka
40 g
čerstvé droždí
350 ml
mléko
40 g
máslo
50 g
kr. cukr
1 lžička
sůl
1 ks
vejce
1 ks
citron - kůra

Nádivka:

povidla
skořice

Na pomazání:

1 ks
žloutek
1 lžíce
mléko
Postup receptu
Vytisknout
50 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Připravíme si plech na pečení, který důkladně vymažeme olejem.
  2. Do 150 ml teplého mléka přidáme lžičku cukru a rozdrtíme droždí. Necháme vykvasit kvásek.
  3. Ostatní suroviny na těsto smícháme ve větší misce, přidáme kvásek a zpracujeme hladkou hmotu, kterou zakryjeme utěrkou a necháme na teplém mlieste vykynout.
  4. Na pomoučeném vále vykynuté těsto rozválíme do obdélníku a nakrájíme na 12 stejných částí.
  5. Na každou část uložíme lžičku povidel a posypeme skořicí. Srolujeme každý kousek těsta a ukládáme na plech těsně vedle sebe. Na plechu necháme buchty kynout ještě cca 20-25 minut a následně je potřeme rozšlehaným žloutkem, do kterého jsme přidali lžíci mléka.
  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata, asi 30 min., sledujeme. Hotové můžeme posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář