Mouku promícháme se solí a uděláme doprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, malinko ho pocukrujeme a zalijeme troškou vlahého mléka, droždí necháme 5 minut vzejít.
Pak přidáme ostatní suroviny a propracujeme těsto, necháme dobře vykynout a tvoříme buchty, které plníme jablečnou náplní. Každou buchtu z boku namažeme olejem a klademe je těsně vedle sebe, potřeme rozšehaným vajíčkem a necháme na plechu ještě 15 minut kynout. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. dozlatova cca 30 minut.
Náplň: Jablka oloupeme a zbavíme jadřinců, nastrouháme a podusíme s cukrem a pudinkovým práškem a skořicí. Pokud je nutné, trošku podlijeme vodou, při dušení nezapomeneme míchat, aby se směs nepřichytila. Necháme vystydnout.