Celerové karbanátky bez smažení

Někdy je vhodné odlehčit náš žaludek od masa. Pokud máme vegetariánské hlavní jídlo, zvyknu připravovat placky z různé zeleniny, například z květáku, z brokolice, z mrkve nebo z celeru, či čočky. S cibulkou nebo s česnekem a někdy do placek přidám i natrhané kuřecí maso (obvykle přidávám tehdy, když jsem vařila kuřecí vývar z kostí - kosti oberu a přihodím masíčko) ale vůbec tam nechybí. Autor: Morjana

Přidal:Morjana, 18.1.2017
Kategorie: Zdravé recepty, Hlavní jídla
Celerové karbanátky bez smažení

Suroviny

400 gceleru
hrstičkavařeného kuřecího masa nebo nakrájeného tofu
1 ksvětší cibule
1 ksvajíčko
dle chutimajoránku, sůl a pepř
trochuchlebové tmavé žitné mouky

Postup přípravy

  1. 400 g celeru nastrouháme ( přidáme pokud chceme na nudličky nakrájené kuřecí masíčko nebo tofu).
  2. Přidáme najemno nakrájenou cibuli( dvě menší) přidáme 1 vajíčko, majoránku, sůl a pepř a zaprášíme trochu chlebové tmavé žitné mouky.
  3. Vypracujeme dohromady, vytvoříme karbanátky, klademe na pečící papír a pečeme v troubě na 150C cca 30 minut.
  4. Příloha bramborová kaše, štouchané brambůrky s cibulkou. Super teplá večeře nebo obídek, ale luxusní jen tak za studena! DOPORUČUJI!!!