Černohorský řízek s bramborovou kaší

Už toho vánočního pečení bylo až až, tak jsem uvařila takovou klasiku, kterou jsem někdy připravovala pouze na nedělní oběd. Ale je čtvrtek a tento oběd se dokonale hodil :) Každý si pochutnal, pochválil a odešel s plným bříškem. Bramborová kaše jako příloha je u nás velmi oblíbená, máme ji mnohem raději než rýži nebo salát. Autor: Marta

Přidal:, 14.12.2017
Kategorie: Sváteční pečení, Vepřové, Maso, Vánoce, Oběd
Recept Černohorský řízek s bramborovou kaší

Suroviny

Základ:
vepřová krkovice
tvrdý sýr na strouhání
Těstíčko:
brambory
hladká mouka
vajíčka
sůl, pepř
majoránka
česnek

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouhám na jemném struhadle, přidám prolisovaný česnek, vajíčka, sůl, pepř, majoránku a mouku. Dobře promíchám, těstíčko nemá být velmi husté, ale zase ani příliš řídké.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Maso nakrájíme na plátky a vyklepeme. Osolíme a opepříme. Lehce dáme do hladké mouky a potom do těstíčka.
  3. Na rozehřátém oleji z obou stran smažíme dozlatova.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Po upečení řízky ukládám na papírový ubrousek, aby nebyly až takové mastné.
  5. Nakonec posypu nastrouhaný sýrem. K tomu bramborová kaše a samozřejmě zelenina.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky