Černohorský řízek s bramborovou kaší

Už toho vánočního pečení bylo až až, tak jsem uvařila takovou klasiku, kterou jsem někdy připravovala pouze na nedělní oběd. Ale je čtvrtek a tento oběd se dokonale hodil :) Každý si pochutnal, pochválil a odešel s plným bříškem. Bramborová kaše jako příloha je u nás velmi oblíbená, máme ji mnohem raději než rýži nebo salát. Autor: Marta

Přidal:, 14.12.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Černohorský řízek s bramborovou kaší

Suroviny

Základ:
vepřová krkovice
tvrdý sýr na strouhání
Těstíčko:
brambory
hladká mouka
vajíčka
sůl, pepř
majoránka
česnek

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouhám na jemném struhadle, přidám prolisovaný česnek, vajíčka, sůl, pepř, majoránku a mouku. Dobře promíchám, těstíčko nemá být velmi husté, ale zase ani příliš řídké.
  2. Maso nakrájíme na plátky a vyklepeme. Osolíme a opepříme. Lehce dáme do hladké mouky a potom do těstíčka.
  3. Na rozehřátém oleji z obou stran smažíme dozlatova.
  4. Po upečení řízky ukládám na papírový ubrousek, aby nebyly až takové mastné.
  5. Nakonec posypu nastrouhaný sýrem. K tomu bramborová kaše a samozřejmě zelenina.