Černohorský řízek s bramborovou kaší

Přidal: Marta Mlyn, 14.12.2017
Kategorie: Sváteční pečení, Vepřové maso, Maso, Vánoce, Oběd
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Už toho vánočního pečení bylo až až, tak jsem uvařila takovou klasiku, kterou jsem někdy připravovala pouze na nedělní oběd. Ale je čtvrtek a tento oběd se dokonale hodil :) Každý si pochutnal, pochválil a odešel s plným bříškem. Bramborová kaše jako příloha je u nás velmi oblíbená, máme ji mnohem raději než rýži nebo salát. Autor: Marta
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Marta Mlyn, 14.12.2017
Kategorie: Sváteční pečení, Vepřové maso, Maso, Vánoce, Oběd
SUROVINY
Základ:
vepřová krkovice
tvrdý sýr na strouhání
Těstíčko:
brambory
hladká mouka
vajíčka
sůl, pepř
majoránka
česnek
- Brambory nastrouhám na jemném struhadle, přidám prolisovaný česnek, vajíčka, sůl, pepř, majoránku a mouku. Dobře promíchám, těstíčko nemá být velmi husté, ale zase ani příliš řídké.
- Maso nakrájíme na plátky a vyklepeme. Osolíme a opepříme. Lehce dáme do hladké mouky a potom do těstíčka.
- Na rozehřátém oleji z obou stran smažíme dozlatova.
- Po upečení řízky ukládám na papírový ubrousek, aby nebyly až takové mastné.
- Nakonec posypu nastrouhaný sýrem. K tomu bramborová kaše a samozřejmě zelenina.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Čiernohorský rezeň so zemiakovou kašou.
KOMENTÁŘE K RECEPTU