Česnekovo rajčatová směs za studena, kterou netřeba ani zavařovat a nezkazí se.

Pokud se Vám letos urodilo více rajčat než jindy a nevíte co s nimi, máme pro Vás skvělý recept na rajčatový základ například na pizzu, polévku, na topinky, základ do guláše nebo jako omáčku k hranolkům nebo ke grilované klobáse. Autor: Karambola

Přidal:, 2.8.2019
Kategorie: Rajčata, Zavařeniny
Čas přípravy:
Recept Česnekovo rajčatová směs za studena, kterou netřeba ani zavařovat a nezkazí se.

Suroviny

1 kgrajčata
200 gčesnek
35 gsůl

Postup přípravy

  1. Rajčata zbavíme slupky. Nejdříve je nakrojíme do kříže, ale pouze jemně a hodíme je do horké vody. Necháme chvíli ponořené a následně je zchladíme ve studené vodě. Stáhneme slupku a hodíme do větší misky.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Přidáme očištěný česnek a pořádně tyčovým mixérem rozmixujeme.
  3. Přidáme sůl a plníme čisté a suché sklenice.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Pořádně uzavřeme a odložíme do komory. Česnek a sůl je výborný konzervant.