Česnekový chléb se sýrem

Výborný chlebíček vhodný na různé párty nebo jen tak na večeři ke skvělému filmu. Pokud máte rádi česnek a sýr, tak si určitě pochutnáte.

Přidal:, 21.2.2015
Kategorie: Chléb, Moučníky, Pečivo
Recept Česnekový chléb se sýrem

Suroviny

Chléb:
675 gpolohrubá mouka
550 mlhorká voda
7 gsušené kvasnice
2 lžičkysůl
1 lžičkakr. cukr
Dále budeme potřebovat:
100 gmáslo
2 lžícepetrželka
4 stroužkyčesnek
50 gtvrdý sýr
2 lžíceolivový olej

Postup přípravy

  1. Připravíme si chlebíček: 125 ml vody si smícháme s cukrem a droždím a necháme si připravit kvásek.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. V druhé misce si smícháme ostatní suroviny, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout (cca 1,5 hod.).
  3. Troubu si předehřejeme na 250 stupňů a do spodní části umístíme pekáč s vodou.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Vykynuté těsto si zpracujeme, vytvarujeme si dlouhý chlebíček, který na povrchu nožem nadrežeme. Pečeme cca 10 minut spolu s pekáčem s vodou a následně pekáč s vodou vyjmeme a dopečeme chlebíček (cca 15 minut). Upečený chléb necháme vychladnout.
  5. Chlebík si nařežeme z vrchu (ale neprekrajujeme ho až celkem).Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  6. Máslo si rozpustíme na ohni, přidáme olivový olej a prolisovaný česnek. Spolu promícháme a potřeme chlebíček (i mezery). Do mezer si naskládáme i sýr, který jsme si nakrájeli na plátky. Posypeme nasekanou petrželkou a zabalíme ho do alobalu.
  7. Pečeme cca 15 minut v předem předehřáté troubě při teplotě 150 stupňů. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika