Česnekový chléb se sýrem

Recept Česnekový chléb se sýrem

Přidal: , 21.2.2015

Kategorie: Chléb, Moučníky, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Výborný chlebíček vhodný na různé párty nebo jen tak na večeři ke skvělému filmu. Pokud máte rádi česnek a sýr, tak si určitě pochutnáte.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 21.2.2015

Kategorie: Chléb, Moučníky, Pečivo

SUROVINY

Chléb:

675 gpolohrubá mouka
550 mlhorká voda
7 gsušené kvasnice
2 lžičkysůl
1 lžičkakr. cukr

Dále budeme potřebovat:

100 gmáslo
2 lžícepetrželka
4 stroužkyčesnek
50 gtvrdý sýr
2 lžíceolivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Připravíme si chlebíček: 125 ml vody si smícháme s cukrem a droždím a necháme si připravit kvásek.
  2. V druhé misce si smícháme ostatní suroviny, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout (cca 1,5 hod.).
  3. Troubu si předehřejeme na 250 stupňů a do spodní části umístíme pekáč s vodou.
  4. Vykynuté těsto si zpracujeme, vytvarujeme si dlouhý chlebíček, který na povrchu nožem nadrežeme. Pečeme cca 10 minut spolu s pekáčem s vodou a následně pekáč s vodou vyjmeme a dopečeme chlebíček (cca 15 minut). Upečený chléb necháme vychladnout.
  5. Chlebík si nařežeme z vrchu (ale neprekrajujeme ho až celkem).
  6. Máslo si rozpustíme na ohni, přidáme olivový olej a prolisovaný česnek. Spolu promícháme a potřeme chlebíček (i mezery). Do mezer si naskládáme i sýr, který jsme si nakrájeli na plátky. Posypeme nasekanou petrželkou a zabalíme ho do alobalu.
  7. Pečeme cca 15 minut v předem předehřáté troubě při teplotě 150 stupňů. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit