Chalupářský hruškový koláč
Dala jsem si za ukol upect na chalupe a podminky byly opravdu bojove. Na fotkach muzete videt skromnou kuchynku, kde jsme v zapeti zjistili, ze plotna funkcni neni. Nevadi, hlavne, ze trouba jede :). Pak tu byla chrapajici pomocnice v kuchyni, a abych si rozpustila maslo, med a cukr, musela jsem vybehnout ven a tento krok provest u udirny. Takze se ze me stala vyuzena Nada. Ale zvladli jsme to. Ted uvidime, jak to vsechno dopadne a snad si i na hruskovem kolaci se zazvorem, skorici a medikem pochutname. Autor: Dve v troube
Přidal: Dvě v troubě, 19.9.2017
Kategorie: Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví, Podle ovoce, Hrušky
SUROVINY
5 kshrušek
100 gmásla
100 gtřtinového cukru
100 gmedu (nebo melasy)
125 mlmléka
140 ghladké mouky (může být i žitná)
1 lžičkamletého zázvoru (nebo čerstvého nastrouhaného zázvoru)
1 lžičkamletého skořice (nebo kardamonu)
1 lžičkasody na pečení
1 ksvejce
Nevim kde nastala chyba, kazdopadne po hodine peceni pridany stupne na 150’ C a jeste pul hodky se dodelaval, jinak by snad nebyl. Musela jsem ho preklopit do jineho pekace, jinak by skrz hrusky a mekkost nesel narezat a vyndat. Chutove ale vyborny.
skvělý recept! děkuji přidala jsem také trochu rumu, tím se nikdy nic nezkazí...))
díky :)