Chlupaté knedlíky

Bramborové knedlíky, které mají kožíšek z kysaného zelí. Vynikající jídlo, bez masa (pokud samozřejmě nepoužijete škvarky na vrch) - vhodné i pro vegetariány. Autor: Adddy

Přidal:, 20.11.2016
Kategorie: Knedlíky, Chlupaté, Oběd, Přílohy
Recept Chlupaté knedlíky

Suroviny

4 kssyrové brambory
4 ksvařené ve slupce brambory
2 ksvejce
1-2 pytlíkykysaného zelí
trochu škvarků
polohrubá mouka
sůl

Postup přípravy

  1. Uvaříme si předem zelí, je-li měkké, scedíme vodu, poprášíme lžicí hladké mouky, přisladíme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Chlupaté knedlíky máme jako bezmasé jídlo, ale kdo má doma "masožravce" jako já, upekla jsem si předem žebra, obrala maso a přidala ho k hotovému zelí. Rozškvaříme škvarky nakrájené na drobno, pak přidáme zelí (případně maso).
  3. Oloupeme obojí brambory a nastrouháme na jemno, přidáme vejce, sůl a polohrubou mouku (přidáváme dokud se těsto nepřestane lepit). Mokrou rukou formujeme koule, které dáme vařit do vroucí osolené vody.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Povaříme, přidáme k zelí, škvarkům, masu a promícháme. Dobrou chuť!