Citrónové hvězdičky ze zakysané smetany

Recept Citrónové hvězdičky ze zakysané smetany
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Zakysanou smetanu používám do vánočního pečení už dlouho. Po upečení je cukroví jemné a křehké. Někdy hvězdičky lepím marmeládou a někdy je pouze popráším cukrem. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

120 gmáslo
400 ghladká mouka
200 gmoučkový cukr
100 gzakysaná smetana
1 ksvejce
špetkasůl
1 lžičkajedlá soda
1 lžičkaprášku do pečiva
1 ČLcitronová kůra
1 kscitrón - šťáva

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Máslo vyšleháme mixérem od pěny, přidáme postupně mouku, moučkový cukr, vajíčko, špetku soli, prášek do pečiva, jedlou sodu, přilijeme šťávu z jednoho citronu, citronovou kůru a nakonec i zakysanou smetanu.
  2. Vypracované těsto zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně hodinu.
  3. Po hodině těsto vyjmeme, vyválíme na tenčí plát, ze kterého vykrojíme hvězdičky. Ukládáme na plech a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 7 minut.
  4. Hvězdičky by měly zůstat bledé, nepečte je příliš dlouho, budou tvrdé. Po upečení je poprášíme cukrem a odložíme do krabičky.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit