Cizrnový salát s cuketou

Lehký, chutný, svěží a ani byste nevěřili, že dokáže nasytit člověka. Skvělá volba na zdravý oběd. Určitě vyzkoušejte. Autor: sonizna

Přidal:, 5.9.2016
Kategorie: Saláty, Ryby a mořské plody, Luštěniny, Cizrna
Recept Cizrnový salát s cuketou

Suroviny

40 gcizrna
1/2 kscibule
1 balenítuňák v olivovém oleji
1/2 kscuketa
7 gsůl
1 ksrajče
4 listybazalka

Postup přípravy

  1. Cizrnu si namočíme ve vodě den předem. Druhý den ji uvaříme.Tip: Velikonoční babiččin mazanec
  2. Cibuli osmahneme na oleji, který jsme slili z tuňáka. Po chvíli přidáme cuketu nakrájenou na kostičky a osolíme. Dusíme doměkka. Poté přidáme tuňáka a cizrnu a pořádně promícháme.
  3. Nakonec vmícháme rajče nakrájené na měsíčky a ještě 2 minuty povaříme.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  4. Odstavíme a podáváme s čerstvou bazalkou.