Čočka nakyselo
Něco podobného jsem měla včera, jenom místo čočky fazole. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
3 hrnky(1/4 l) čočky
dle chutisůl, pepř
lžičkacukru
4 lžíceocta
1 kszeleninový gelový bujon Knorr
2 lžícesádla
1 kscibule
2 lžícehladké mouky
- Čočku propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přiklopíme a necháme přes noc tak.
- Druhý den vodu slijeme, nalijeme novou a dáme vařit. Pokud máme uzené vařené, použijeme uzený vývar. Do vody k čočce přidáme sůl, bujon, ocet a cukr. Vaříme doměkka cca 15 minut.
- Na sádle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku.
- Z uvařené čočky slijeme vodu a tou naředíme jíšku. K čočce přidáme jíšku a chvilku necháme provařit. Podle potřeby doředíme vodou a doladíme chutě.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
KOMENTÁŘE K RECEPTU