Čočka nakyselo s uzeným, vajíčkem a okurkou
Rychlé jídlo, na kterém nemáte co zkazit. Luštěniny jsou zdravé, nevynechávejte je ze svého jídelníčku. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
3 hrnky(1/4 l) čočky
dle chutisůl, pepř
lžičkacukru
4 lžíceocta
1 kszeleninový gelový bujon Knorr
2 lžícesádla
1 kscibule
2 lžícehladké mouky
- Čočku propláchneme, dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Necháme takto stát při pokojové teplotě celou noc.
- Ráno vodu slijeme, nalijeme novou a dáme vařit. Do vody přidáme sůl, bujón (nemusí být), ocet a trochu cukru. Vaříme asi 15 minut.
- Na pánvi s trochou oleje osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a krátce restujeme. Po chvíli přidáme trochu vody z čočky a následně připravenou hustou jíšku nalijeme k čočce.
- Podáváme s vajíčkem, uzeným a okurkou. Dobrou chuť.
KOMENTÁŘE K RECEPTU