Čokoládová fantazie

Recept Čokoládová fantazie

Přidal: , 28.3.2016

Kategorie: Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Lahodná kombinace jemného kakaového těsta, čokoládového krému a kyselé marmelády. Inspirace pro všechny milovníky čokolády.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 28.3.2016

Kategorie: Moučníky

SUROVINY

Těsto:

5 ksvajec
150 ghnědý cukr
35 gkakao
10 ghladká mouka
špetkasůl

Krém:

200 mlsmetana ke šlehání
140 ghořká čokoláda 70%
3 lžícedžem

Glazura:

60 ghořká čokoláda
trochuolej

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejdříve začneme s přípravou krému. Smetanu ohřejeme a rozpustíme v ní na kousky nalámanou čokoládu. Necháme vychladnout a odložíme do chladničky nejméně na 3 hodiny.
  2. Do misky prosejeme kakao s moukou a přidáme špetku soli. Promícháme. Žloutky vyšleháme s 2/3 cukru do tuhé pěny, v druhé misce vyšleháme bílky se zbylým cukrem do tuhé pěny. K žloutkům přidáme sypkou směs mouky, kakaa a soli a promícháme. Nakonec zlehka vařečkou vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  3. Těsto navrstvíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 220 stupňů 5-7 minut. Těsto na plechu rozetřeme na tenkou vrstvu. Nepečeme příliš dlouho, abychom těsto nevysušily. Upečené těsto vyndáme z trouby a srolujeme ještě horké s navlhčenou utěrkou. Necháme zcela vychladnout.
  4. Čokoládovou smetanu po minimálně třech hodinách vyjmeme z lednice a mixérem vyšleháme na hladký krém.
  5. Těsto potřeme marmeládou, krémem a srolujeme. Vrch rolády polijeme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali trochu oleje, aby byla krásně lesklá a necháme ztuhnout.

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit