Čokoládové lanýže

Recept Čokoládové lanýže

Přidal: , 2.6.2015

Kategorie: Dezerty, Nepečené dezerty, Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Rozplývající se na jazyku, chutné a nenáročné na přípravu. Autor: MichelleSys

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 2.6.2015

Kategorie: Dezerty, Nepečené dezerty, Chuťovky

SUROVINY

Lanýže:

70 g30-40% smetany ke šlehání
50 gmásla
50 gcukru (méně či více, podle čokolády a chuti)
200 gkvalitní čokolády (Lindt, Valrhona, Milka nebo Schogetten)

Posypání:

4 velké lžíce holandské kakao

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V malém kastrůlku si rozpusťte čokoládu (většinou používám jednu mléčnou čokoládu a druhou hořkou 85%) s máslem, NEšlehanou smetanou a cukrem. Jakmile je čokoláda rozpuštěná, uložíme do chladu nejlépe přes noc, aby ztuhla.
  2. Po utuhnutí na sebe rozložíme 2-3 papírové ubrousky a na ně prosijeme kakaový prášek. Z čokolády lžičkou tvoříme "kuličky", ale vzhledem k tomu, že se čokoláda rychle rozpouští nemusí být zrovna úhledné. Poté válíme po ubrouskách. Jakmile máme hotovo, dáme chladit a můžeme začít mlsat.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit