Čokoládové muffiny

Jednoduchý recept na muffiny. Muffiny mám velmi ráda a ráda zkouším nové recepty. Na muffiny jsem vyzkoušela asi i 20 receptů, ale tento je nejlepší a jiné už ani nechci, protože po tak velkém zkoušení nic nebylo lepší. Použijte co nejkvalitnější hořkou čokoládu a výsledek bude vynikající. Já jsem je dělala už i s bílou čokoládou, což není velmi kvalitní čokoláda, ale chuťově muffiny byly na jedničku. Autor: Dulinka

Přidal:, 14.4.2017
Kategorie: Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Čokoládové muffiny

Suroviny

150 g + 200 ghořké čokolády
200 ghladké mouky
100 gmoučkového cukru
0.5 balíčkuprášku do pečiva
1 ksvejce
75 gmásla
180 gzakysané smetany
1 lžičkavanilkového extraktu
špetkasoli

Postup přípravy

  1. Nejdříve si troubu předehřejeme na 180°C. Máslo rozehřejeme v kastrůlku se 150g hořké čokolády a necháme chvilku zchladnout.
  2. Mouku smícháme se špetkou soli, s práškem do pečiva a s 200g nasekané čokolády.
  3. K vajíčku přimícháme zakysanou smetanu a rozpuštěnou čokoládu s máslem.
  4. Tekutou směs nalijeme do sypké směsi a promícháme, aby se směs spojila.
  5. Lžící těsto dáváme do košíčků. Pečeme na 180°C přibližně 20 - 25 minut.

Můj blog: Dobroty Dulinka