Čokoládový Pedro dortík

Vynikající mini koláčky, kterým nepohrdne ani ten nejnáročnější mlsoun. Určitě vyzkoušejte i tu polevu, je neskutečná. Já ji používám téměř na každý koláček místo klasické čokoládové polevy. Zkoušela jsem i klasickou ganache polevu, ale tato je mnohem lepší. A k tomu všemu ještě i hrnkový recept, takže nepotřebujete ani váhu. Autor: Anna

Přidal:, 21.9.2018
Kategorie: Dorty, Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Čokoládový Pedro dortík

Suroviny

Těsto:
1/4 hrnkuprosetého kakaa
1 hrnekcukr krupice
1/2 hnkurozdrcených vlašských ořechů
1 1/2 hrnkumouky s kypřícím práškem
2 ksvejce
3/4 hrnkumléka
125 grozpuštěného másla
Poleva:
180 ghořká čokoláda
1/3 hrnkuzahuštěné smetany
Na ozdobu:
1 baleníPedro Sovičky

Postup přípravy

  1. Kouskem másla pomažte zhruba dvaceticentimetrovou formu na koláč nebo na dort a položte na ni pečící papír.
  2. V míse smíchejte cukr, kakao, mouku a vlašské ořechy. Přidejte vejce, mléko a máslo. Směs důkladně promixujte a vlijte do formy.
  3. Nastavte střední stupeň a pečte 20-25 minut. Použijte známou metodu se špejlí k ověření, zda je dortík upečený.
  4. Mezitím si připravte polevu. Do malé pánvičky nalámejte čokoládu a vlijte smetanu. Za stálého míchání ohřívejte na nejnižším plameni, dokud se vše nerozpustí.
  5. Hotový dortík vyjměte z trouby, odstraňte pečící papír a nakrájejte dort na 8 kousků. Poté ho polijte čokoládovou polevou, ozdobte dle fantazie bonbonky Pedro Sovičky a nechte vychladnout, až čokoládová poleva ztuhne.