Čokoládový šťavnatý cvikláč
Vynikající koláček, který je vhodný ke kávičce po vydatném obědě. Já jsem ho měla hotový do půl hodinky (čas bez pečení). Je opravdu velmi jednoduchý a velmi chutný. A i když se do těsta přidává cvika, nikdo kdo ochutnal ji vůbec neuhodl. Vůbec ji tam necítit. Koláček je šťavnatý a prudce čokoládový, takže milovníci čokolády si přijdou na své. Určitě vyzkoušejte a použijte pikantní džem, tehdy je nejlepší. Autor: Karambola
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
300 gčervená řepa
170 gmouka polohrubá
100 gčokoláda
125 gmáslo
170 gcukr hnědý
3 ksvejce
30 gkakao
1 bal.prášek do pečiva
- Červenou řepu jsem nejprve oloupala a nastrouhala na jemném struhadle. Nevaříme ji jak je uvedeno ve většině receptů. Je to sice náročnější na strouhání, ale nevadí.
- Máslo s čokoládou jsem rozpustila nad párou a nechala trochu vychladnout. Použila jsem kvalitní 78%tnou čokoládu.
- Vajíčka jsem vyšlehala s cukrem do pěny a postupně jsem přimíchala vlažnou rozpuštěnou čokoládu s máslem, nastrouhanou červenou řepu a na závěr mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
- Těsto vlijte do vyššího plechu, který jsme vystlali pečícím papírem. Troubu předehřejte na 180 ° C a pečte přibližně 30-40 minut.
KOMENTÁŘE K RECEPTU