Čokoládový velikonoční beránek

Nebíčko v tlamičce. A to si vůbec nedělám srandu. Ta čokoládová poleva a dozdobení s oříšky dá sice zabrat, ale stojí to za to. Pečete i vy beránka k blížícím se svátkům? Autor: Triniti

Přidal:, 11.4.2019
Kategorie: Sváteční pečení, Beránek, Velikonoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Čokoládový velikonoční beránek

Suroviny

125 gmáslo
130 gmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
2 ksvejce
130 ghladká mouka
špetkasůl
1/2 ČLkypřicí prášek do pečiva
50 gčokoláda
50 gnasekané ořechy
čokoládová poleva
nasekané ořechy na dozdobení

Postup přípravy

  1. Máslo spolu s moučkovým cukrem vyšleháme do pěny, přidám vanilku, vajíčka a na závěr smíšenou sypkou směs (mouka + kypřící prášek + sůl + nastrouhaná čokoláda + nasekané ořechy).Tip: Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP
  2. Takto připravené těsto navrstvíme do formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali moukou.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů asi 50 minut.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
  4. Po upečení necháme mírně vychladnout a vrch polijeme čokoládovou polevou. Tělo a uši ozdobíme sekanými oříšky. Tvář jsem zdobila tubičkami od Dr. Oetkera a doladila jsem to ještě mašlí.