Čokopěna alá Lucka

Chystá se k vám návštěva a nemáte nic dobrého na pohoštění? Určitě se u vás skrývá hořká čokoláda a smetana ke šlehání, tedy alespoň u mě doma to musí být stále po ruce. Čokoláda proto, abych zahnala chuť na sladké a smetana ke šlehání na šlehačku, kterou bych jedla nonstop jen tak vyšlehanou s cukrem. Autor: LuckaZubata

Recept Čokopěna alá Lucka

Suroviny

150 ghořké čokolády
250 mlsmetany ke šlehání
ostružiny
něco na ozdobu (např. mandlové lupínky)

Postup přípravy

  1. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme rozlámanou čokoládu a necháme ji roztopit. Vše dobře promícháme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Necháme zchládnout a poté umístíme na několik hodin do lednice ztuhnout.
  3. Poté vytáhneme z lednice a ručním mixérem vyšleháme do pěny. Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Do mističek si dáme trochu ostružin a zalijeme čokoládovou pěnou. Dozdobíme a dáme do lednice.