Čokopěna alá Lucka

Chystá se k vám návštěva a nemáte nic dobrého na pohoštění? Určitě se u vás skrývá hořká čokoláda a smetana ke šlehání, tedy alespoň u mě doma to musí být stále po ruce. Čokoláda proto, abych zahnala chuť na sladké a smetana ke šlehání na šlehačku, kterou bych jedla nonstop jen tak vyšlehanou s cukrem. Autor: LuckaZubata

Přidal:, 25.8.2017
Kategorie: Chuťovky, Nepečené dezerty, 15 minutovky, Dezerty
Recept Čokopěna alá Lucka

Suroviny

150 ghořké čokolády
250 mlsmetany ke šlehání
ostružiny
něco na ozdobu (např. mandlové lupínky)

Postup přípravy

  1. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme rozlámanou čokoládu a necháme ji roztopit. Vše dobře promícháme.Tip: Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP
  2. Necháme zchládnout a poté umístíme na několik hodin do lednice ztuhnout.
  3. Poté vytáhneme z lednice a ručním mixérem vyšleháme do pěny. Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky
  4. Do mističek si dáme trochu ostružin a zalijeme čokoládovou pěnou. Dozdobíme a dáme do lednice.