Coleslaw salát - stará česká klasika

Možná všichni znáte, ale musím se podělit o recept. Je jednoduchý, chutný, časově a finančně nenáročný. A pokud místo majonézy použijete pouze nízkotučný jogurt, tak dá se říci, že i zdravý. Můžete ho jíst pouze s chlebem nebo podávat jako přílohu k pečenému masu. Doma ho dělávám velmi často, jen tak na večeři, protože zelí mohu vždy a všude a spolu s mrkví a celerem...., kdo to vymyslel byl génius :))))) Autor: Adkas

Přidal:, 2.1.2017
Kategorie: Coleslaw, Oběd, Saláty
Recept Coleslaw salát - stará česká klasika

Suroviny

500 ghlávkové zelí
2 ksstředně velká mrkev
1/4 ksstředně velký celer
1 kscibule
200 mlmajonéza
100 mlsmetana ke šlehání
podle chutisůl a pepř
1 lžičkukr. cukr
2-3 lžičkycitronová šťáva

Postup přípravy

  1. Postup je velmi jednoduchý a z uvedených surovin musí být každému jasné o co půjde.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Zelí nakrájíme na tenké proužky, můžete si pomoci i struhadlem.
  3. Mrkev a celer očistíme a na struhadle, které používáme na strouhání jablka, nastrouháme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Cibuli nastrouháme na struhadle na mrkev a vše spolu v misce promícháme.
  5. Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme cukr, smetanu, citronovou šťávu a majonézu. Chcete-li lehčí salát místo majonézy můžete použít i bílý nízkotučný jogurt.Tip: Jahodový džem bez chemie
  6. Vše důkladně promícháme, ochutnáme a pokud je nutné, dochutíme. A máme hotovo.
  7. Salát necháme odstát, aby se chutě důkladně propojily a podáváme.

Můj blog: Adkas-tastyfood