Coleslaw salát - stará česká klasika
Možná všichni znáte, ale musím se podělit o recept. Je jednoduchý, chutný, časově a finančně nenáročný. A pokud místo majonézy použijete pouze nízkotučný jogurt, tak dá se říci, že i zdravý. Můžete ho jíst pouze s chlebem nebo podávat jako přílohu k pečenému masu. Doma ho dělávám velmi často, jen tak na večeři, protože zelí mohu vždy a všude a spolu s mrkví a celerem...., kdo to vymyslel byl génius :))))) Autor: Adkas
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
500 ghlávkové zelí
2 ksstředně velká mrkev
1/4 ksstředně velký celer
1 kscibule
200 mlmajonéza
100 mlsmetana ke šlehání
podle chutisůl a pepř
1 lžičkukr. cukr
2-3 lžičkycitronová šťáva
- Postup je velmi jednoduchý a z uvedených surovin musí být každému jasné o co půjde.
- Zelí nakrájíme na tenké proužky, můžete si pomoci i struhadlem.
- Mrkev a celer očistíme a na struhadle, které používáme na strouhání jablka, nastrouháme.
- Cibuli nastrouháme na struhadle na mrkev a vše spolu v misce promícháme.
- Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme cukr, smetanu, citronovou šťávu a majonézu. Chcete-li lehčí salát místo majonézy můžete použít i bílý nízkotučný jogurt.
- Vše důkladně promícháme, ochutnáme a pokud je nutné, dochutíme. A máme hotovo.
- Salát necháme odstát, aby se chutě důkladně propojily a podáváme.
Můj blog: Adkas-tastyfood
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Coleslaw šalát - stará česká klasika.
KOMENTÁŘE K RECEPTU