Cordon bleu trochu jinak

Určitě všichni znáte klasický cordon bleu - kuřecí prsa, šunka, sýr, obalené v trojobalu a vysmažené na oleji. Připravte si toto chutné jídlo trochu jinak. Autor: Mineralka

Přidal:, 7.9.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Čas přípravy:
Čas vaření:
Cordon bleu trochu jinak

Suroviny

kuřecí prsa
šunka
tvrdý sýr
sůl, pepř
vegeta
Trojobal:
vajíčka
hladká mouka
strouhanka
Dále budeme potřebovat:
300 mlzakysaná smetana
2 ksvejce
špetkasoli

Postup přípravy

  1. Maso naklepeme na tenké plátky, které osolíme a opepříme, jemně posypeme vegetou.
  2. Na každý plátek masa uložíme šunku, plátek sýra a maso přeložíme na polovinu - uděláme závitek. Můžete si pomoci párátkem nebo nití.
  3. Takto zabalené závitky obalíme v klasickém trojobalu - hladká mouka, rozšlehané vajíčko a strouhanka.
  4. Smažíme na rozpáleném oleji v hlubší pánvi z obou stran dozlatova.
  5. Vysmažené závitky přendáme do zapékací mísy a zalijeme je připravenou zálivkou.
  6. V malé misce smícháme vajíčka se zakysanou smetanou, přidáme špetku soli. Promícháme a hotovo.
  7. Zalité maso dáme péct do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů dozlatova.