Cuketa pečená v česnekově-jogurtovém těstíčku

Je mnohem jemnější než smažená v klasickém trojobalu. Receptů z cukety je mnoho, tento je však vynikající. Můžete ji připravit dvěma způsoby. Jeden je klasický, smažením a druhý je trošku zdravější, zapéct do trouby. Autor: Mineralka

Přidal:, 26.7.2019
Kategorie: Oběd, Část dne, Večeře
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Cuketa pečená v česnekově-jogurtovém těstíčku

Suroviny

200 gbílý jogurt
100 ghladká mouka
1 kscuketa
2 ksvejce
2 stroužkyčesnek
sůl, pepř
olej
petrželka

Postup přípravy

  1. Cuketu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. V misce utřeme bílý jogurt s hladkou moukou, přidáme vajíčka, prolisovaný česnek a promícháme. Osolíme a opepříme, můžete přidat nasekanou petrželku a promícháme.
  3. Do připraveného těstíčka ponoříme na kolečka nakrájenou cuketu a necháme ji marinovat asi půl hodinu v lednici.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Cuketu v těstíčku smažíme na pánvi s olejem nebo pečeme v troubě na 200 stupňů dozlatova.