NejRecept.cz Část dne Oběd Cukeťák podle Nadi
Cukeťák podle Nadi
Recept Cukeťák podle Nadi
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Je to mňamka, dělávám už dlouho. Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   29.4.2016

Cukeťák podle Nadi

Je to mňamka, dělávám už dlouho. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny
1000 g
cukety
300 g
libovolné uzeniny (zde uzený bok a šunka od kosti)
250 g
goudy
4 ks
vejce
2 hrnky
strouhanky
6 stroužků
česneku
1 ks
větí cibuli
1 lžíce
sušené majoránky
2 hrstě
čerstvých bylinek (libeček a petrželová nať)
1 hrnek
oleje
1 sáček
kypřícího prášku do pečiva
dle chuti
sůl, pepř
olej ve spreji (nebo jiný tuk) na vymazání plechu
strouhanka na vysypání plechu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Cuketku omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme lžící semínka. Loupat nemusíme. Pak ji nahrubo nastroháme na slzičkovém struhadle, trochu posolíme a necháme vypotit. Přebytečnou vodu vymačkáme a slijeme.
  2. Do mísy dáme nastrouhanou a vymačkanou cuketu, přidáme všechny ingredience a promícháme. Sýr a cibuli taktéž nahrubo nastrouháme, česnek rozmačkáme a uzeninu nakrájíme na kostičky. Podle chuti osolíme a opepříme. Bylinky najemno nasekáme.
  3. Velký pekáč se zvýšeným okrajem vypamažeme tukem nebo vystříkáme olejovým sprejem a vysypeme strouhankou.
  4. Cuketovou směs pomocí stěrky zarovnáme do plechu a v troubě na 200 st. zapékáme 40 minut. Pak teplotu zvýšíme na 220 a ještě zapékáme dalších 15 min. dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem. Výborné jsou i tzatziky. Cukeťák je výborný i zastudena.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Locika1    ·   10.5.2022   ·   Odpovědět   ·  

Výborný, dělala jsem už loni, teď i jen z brambor, když cukety ještě nejsou.

NejLucka NejLucka    ·   25.5.2022   ·   Odpovědět   ·  

díky

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář