Cuketová (falešná) sekaná

Falešná sekaná. Je bez masa, takže si pochutnají i vegetariáni, samozřejmě pokud nepřidají žádnou šunku. K tomu jako příloha klasické vařené brambory. Autor: Adddy

Přidal:, 22.9.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Recept Cuketová (falešná) sekaná

Suroviny

2 hrnkynastrouhané cukety
1/2 hrnkustrouhanky
1/2 hrnkudětské krupičky
1/2 hrnkuoleje
3 ksvejce
15 dkgnastrouhaného eidamu
15 dkgnastrouhané šunky
1 bal.prášek do pečiva
3 stroužkyčesneku
dle chutisůl, pepř, majoránka

Postup přípravy

  1. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme strouhanku, dětskou krupici, olej a vidličkou rozšlehané vajíčka.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  2. Celou hmotu podle chuti osolíme, opepříme, přidáme majoránku, nastrouhaný sýr a nastrouhanou šunku (pokud máte šunku nakrájenou na plátky, nakrájejte ji na menší kousky). Přidáme prolisovaný česnek, prášek do pečiva a ještě jednou pořádně promícháme.
  3. Připravíme pekáček, který vymažeme olejem nebo masem, vysypeme moukou a navrstvíme celou cuketovou hmotu.Tip: Velikonoční tvarohový beránek
  4. Pečeme v předem vyhritaej troubě při teplotě 180 stupňů dozlatova.
  5. Podáváme s bramborem. Dobrou chuť!Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce