Cuketová kolečka s česnekem a zakysanou smetanou zapečená v troubě

Pokud jste se dali na zdravou stravu nebo vám velmi chutná cuketa, tak vyzkoušejte tyto chutná cuketová kolečka s příchutí česneku a zakysané smetany. Sýr nesmí chybět, proto zvolte výraznější, například parmazán. Cuketová sezóna je v plném proudu, tak určitě vyzkoušejte. Zelená, žlutá nebo tygrovaná cuketa, každá jedna se hodí.

Přidal:admin, 7.7.2017
Kategorie: Chuťovky, Hlavní jídla
Cuketová kolečka s česnekem a zakysanou smetanou zapečená v troubě

Suroviny

4 kscuketa
120 gstrouhaný parmazán
podle chutičesnek
180 gzakysaná smetana
podle chutisůl

Postup přípravy

  1. Cuketu omyjeme, kraje odkrojíme a cuketu nakrájíme na kolečka.
  2. Parmezán nastrouháme na hrubším struhadle a odložíme bokem.
  3. Zakysanú smetanu utřeme s prolisovaným česnekem, ochutíme solí a promícháme.
  4. Připravíme si plech na pečení, vyložíme ho papírem a poklademe kolečka cukety. Potřeme zakysanou smetanou s česnekem, navrstvíme sýr a dáme zapéct do trouby.
  5. Sýr můžete smíchat s bylinkami, podle toho co vám nejvíce chutná, hodí se kopr, koriandr, jarní cibulka.

Zdroj: Povar