Cuketové halušky - skvělá příloha

Tyto cuketové halušky jsem objevila teprve nedávno na internetu a musím říct, že je to jeden z těch geniálně jednoduchých receptů, které dokážou opravdu příjemně překvapit. Skvělá obměna klasické přílohy, klasických halušek pouze z mouky a vody nebo z brambor. Zkuste k masu s omáčkou, cuketu velmi není cítit, takže kdo neví, že do receptu šla nastrouhaná cuketa, ani ji neobjeví. Autor: Janaha

Přidal:Janaha, 22.2.2017
Kategorie: Přílohy, Hlavní jídla
Cuketové halušky - skvělá příloha

Suroviny

1 ksvelká na jemno nastrouhaná žlutá cuketa
1 ksvejce
hladká nebo polohrubá mouka podle potřeby
špetkasoli

Postup přípravy

  1. Postup je zcela jednoduchý. Cuketu očistíme (rozkrojíme, vydlabeme měkké vnitřek a oloupeme) a pak nastrouháme na jemno.
  2. Přidáme vajíčko, sůl a tolik mouky, aby vzniklo přiměřeně husté haluškové těsto. Protlačíme přes sítko na halušky do vařící vody a když vyplavou navrch, krátce je povaříme.
  3. Vybereme a ještě teplé servírujeme. Pokud víme, že halušky se budou jíst později, tak je propláchneme studenou vodou, jemně omastíme olejem a promícháme.
  4. Recept jsem si mírně upravila, vynechala jsem vegetu a mouku dávám podle potřeby (v původním receptu je 6 lžic hladké mouky na jednu cuketu). Cuketu můžete dát samozřejmě i zelenou, ale já mám raději žlutou, má podle mě jemnější chuť jako zelená.
  5. Na mé velké překvapení má tento recept u nás doma nevídaný úspěch. Cuketové halušky jsem už dělala nejen jako přílohu k masu na šťávě, ale například i s vajíčky, nebo se sýrovou omáčkou a také jako zavářku do polévky. Mně osobně velmi chutnají například i na sladko s tvarohem :) A například v tomto receptu jsem do nich přidala kopr a podávala jako přílohu ke kuřecím prsům na smetaně.

Můj blog: Recepty z mojej kuchyne