Cuketové hranolky obalované ve smetanové omáčce a strouhanke se sýrem

Recept Cuketové hranolky obalované ve smetanové omáčce a strouhanke se sýrem

Přidal: , 23.8.2015

Kategorie: Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Cuketové hranolky obalované ve smetanové omáčce a strouhanke se sýrem. Zapečené jsou v troubě, proto jsou mnohem lehčí než smažené v oleji.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 23.8.2015

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

Budeme potřebovat:

1 ksvětší cuketa
1 šálekzakysaná smetana
1 lžícehořčice
1 kscibule
2 lžičkyjablečný ocet
2 lžičkymed
1/2 šálkustrouhanka
1/2 šálkustrouhaný sýr
sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Cuketu omyjeme a nakrájíme na hranolky. Cibuli nakrájíme na kolečka a na rozpáleném oleji na pánvi osmažíme do hněda.
  2. Osmaženou cibuli vložíme do mixéru, přidáme med, ocet, hořčici, sůl, pepř a vymixujeme do hladké hmoty. Do rozmixované hmoty přidáme smetanu a promícháme.
  3. V misce smícháme strouhanku se strouhaným sýrem. Každou hranolku namočíme do smetanové marinády a obalíme ji ve strouhance se sýrem.
  4. Hranolky ukládáme na plech na pečení, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 10 - 15 minut.
  5. Pokud se vám zvýší smetanová omáčka, můžete ji podávat jako přílohu.

Zdroj: Povar

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit