Cuketové hranolky obalované ve smetanové omáčce a strouhanke se sýrem

Cuketové hranolky obalované ve smetanové omáčce a strouhanke se sýrem. Zapečené jsou v troubě, proto jsou mnohem lehčí než smažené v oleji.

Přidal:, 23.8.2015
Kategorie: Chuťovky
Recept Cuketové hranolky obalované ve smetanové omáčce a strouhanke se sýrem

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 ksvětší cuketa
1 šálekzakysaná smetana
1 lžícehořčice
1 kscibule
2 lžičkyjablečný ocet
2 lžičkymed
1/2 šálkustrouhanka
1/2 šálkustrouhaný sýr
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Cuketu omyjeme a nakrájíme na hranolky. Cibuli nakrájíme na kolečka a na rozpáleném oleji na pánvi osmažíme do hněda.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Osmaženou cibuli vložíme do mixéru, přidáme med, ocet, hořčici, sůl, pepř a vymixujeme do hladké hmoty. Do rozmixované hmoty přidáme smetanu a promícháme.
  3. V misce smícháme strouhanku se strouhaným sýrem. Každou hranolku namočíme do smetanové marinády a obalíme ji ve strouhance se sýrem.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Hranolky ukládáme na plech na pečení, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 10 - 15 minut.
  5. Pokud se vám zvýší smetanová omáčka, můžete ji podávat jako přílohu.Tip: Jahodový džem bez chemie

Zdroj: Povar