NejRecept.cz Chuťovky Cuketové hranolky obalované ve smetanové omáčce a strouhanke se sýrem
Cuketové hranolky obalované ve smetanové omáčce a strouhanke se sýrem
Recept Cuketové hranolky obalované ve smetanové omáčce a strouhanke se sýrem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   23.8.2015

Cuketové hranolky obalované ve smetanové omáčce a strouhanke se sýrem

Cuketové hranolky obalované ve smetanové omáčce a strouhanke se sýrem. Zapečené jsou v troubě, proto jsou mnohem lehčí než smažené v oleji.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

1 ks
větší cuketa
1 šálek
zakysaná smetana
1 lžíce
hořčice
1 ks
cibule
2 lžičky
jablečný ocet
2 lžičky
med
1/2 šálku
strouhanka
1/2 šálku
strouhaný sýr
sůl, pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Cuketu omyjeme a nakrájíme na hranolky. Cibuli nakrájíme na kolečka a na rozpáleném oleji na pánvi osmažíme do hněda.
  2. Osmaženou cibuli vložíme do mixéru, přidáme med, ocet, hořčici, sůl, pepř a vymixujeme do hladké hmoty. Do rozmixované hmoty přidáme smetanu a promícháme.
  3. V misce smícháme strouhanku se strouhaným sýrem. Každou hranolku namočíme do smetanové marinády a obalíme ji ve strouhance se sýrem.
  4. Hranolky ukládáme na plech na pečení, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 10 - 15 minut.
  5. Pokud se vám zvýší smetanová omáčka, můžete ji podávat jako přílohu.

Zdroj: Povar

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář