Cuketové karbanátky s Hermelínem

Nevíte jak spotřebovat cuketu? Já jsem zkoušela fantastické cuketové placičky s hermelínem a musím se s vámi podělit o recept. Byly neskutečné. Dělala jsem i cuketový privárok a s tím to byla dokonalá kombinace. Obyčejné cuketové placičky s vajíčkem a moukou jsou takové, nic moc, ale tyto jsou fantastické. Ten sýr tam je velmi dobrý a klidně můžete použít i jiný typ. Autor: Jaja

Přidal:, 27.7.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Cuketové karbanátky s Hermelínem

Suroviny

1 ksmladá cuketa (asi 250 g)
1 bal.Hermelín
2 ksnakrájené jarní cibulky
3 stroužkyutřeného česneku
3 lžícevloček
2 lžícehladké mouky
1 ksvejce
strouhanka
majoránka
sůl, pepř
olej na smažení

Postup přípravy

  1. Cuketu omyjeme, osušíme a nastrouháme na hrubém struhadle i se slupkou.
  2. Přidáme sůl, promícháme s vločkami a necháme půl hodinu odstát. Cuketa pustí vodu, kterou slijeme a přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný hermelín a ostatní suroviny.
  3. Promícháme a z hmoty vypracujeme karbanátky, které jemně obalíme ve strouhance.
  4. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.